Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ακάρ: «Κάνουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα» – Τι είπε για τα F-16

Σε διαφορετικό «μοτίβο» σε σχέση με το συνηθισμένο κινήθηκε ο Χουλουσί Ακάρ αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, μακριά από τις προκλήσεις και τον εμπρηστικό λόγο που υιοθετούσε μέχρι πρότινος.

«Κάνουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Έγινε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη λύπη μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας στο CNN Turk.

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 είπε ότι «έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Είναι θετικές οι δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο και αρνητικές από ορισμένα μέλη του Κονγκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Ισχυρή Τουρκία, σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχολίασε: «Αποκλειστήκαμε παράνομα από το πρόγραμμα. Δεν είναι ηθικό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση στην Ουάσιγκτον στις 18 Ιανουαρίου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές για ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργο να ζητούν συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η Κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι στα λεγόμενα του Σωκράτη Φάμελλου που κατέθεσε πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια θα α...

Φόρτωση άρθρων...