Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος της χώρας είναι να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της

Συνέντευξη στο Kontra Channel και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Οστόχος της χώρας είναι να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και το όραμά της» επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Διακύβευμα των εκλογών είναι να ξαναβρει η Ελλάδα τον προσανατολισμό της»
«Οστόχος της χώρας είναι να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και το όραμά της» τόνισε επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως το διακύβευμα των φετινών εκλογών «δεν είναι να μείνουμε Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη» σημειώνοντας πως τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατέγραψε καμία πρόοδο στο κοινωνικό κράτος, το εισόδημα των πολιτών, το κράτος πρόνοιας ή τη δημόσια υγεία παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κυβέρνησε δεν ήταν υπό την μέγγενη των μνημονίων. 

«Δεν είναι δυνατόν η μεσαία τάξη να στηρίζεται στα κουπόνια» προσέθεσε, τονίζοντας πως «αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τα επόμενα τέσσερα χρόνια η μεσαία τάξη θα εξαφανιστεί. Σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο οι πάρα πολύ πλούσιοι και πάρα πολύ φτωχοί» είπε. 

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μείωση τιμών και αύξηση εισοδήματος έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «πλαίσιο άνασας» για τα μεσαία εισόδηματα. Σε ερώτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δημιουργήσει αυτό το «πλαίσιο ανάσας» για τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως το πρόγραμμα του κόμματος είναι «ολιστικό που απαντά σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η αύξηση των μισθών, η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας, η εφαρμογή αυξημένων ελέγχων στην αγορά για την αντιμετώπιση των καρτέλ και της αισχοκέρδειας.

«Η αισχοκέρδεια έχει υπογραφή ελληνική, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Προσέθεσε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι επεξεργασμένο και ρεαλιστικό «για το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύθηκε, μεταξύ άλλων, για την αύξηση των μισθών στα 880ευρώ από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ξεπάγωμα των τριετιών και την παροχή της δυνατότητας στους κοινωνικούς να προχωρήσουν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει κρίση πληθωρισμού. Όμως δεν σας προβληματίζουν οι πρωτιές της Ελλάδας; Ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή της βενζίνης συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης; Ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε σχέση με την αγοραστική δύναμη; Τις υψηλότερες τιμές στο σούπερ μάρκετ σε σχέση με το εισόδημα; Και αντί να συζητάμε τι μπορει να αλλαξει, συζητάμε για τον Κασιδιάρη και τον Βελόπουλο» είπε, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επινοεί ζητήματα για να «πετάει την μπάλα την εξέδρα».

 

Με «βαριά βιογραφικά» τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κληθείς να σχολιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης μας αιφνιδίασε αρνητικά» καθώς, όπως εξήγησε, όλα τα κόμματα συνηθίζουν να βάζουν «προσωπικότητες» στα ψηφοδέλτιά τους, ενώ ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε «κομματικούς ανθρώπους, ανθρώπους που που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είχε τη δυνατότητα να βάλει άλλους. Εκλείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε.

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως αυτά απαρτίζονται από ανθρώπους με «ποιότητα και βαριά βιογραφικά».

Προέτρεψε λοιπόν τους πολίτες να διακρίνουν «ποιοι είναι οι άριστοι και ποιοι οι επιτηδευμένα άριστοι». Προσέθεσε ακόμη πως για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική σκηνή, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι μισές από τους υποψηφίους του κόμματος είναι γυναίκες, «από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα έως τα Δωδεκάνησα» κάνοντας λόγο για καινοτομία. «Το κόμμα μας έχει γυναίκες παντού, όχι μόνο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...