Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αλιβιζάτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη»

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε διακεκριμένος καθηγητής Νομικής, Νίκος Αλιβιζάτος, για τη στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του όμως, όπως είπε, δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο καθηγητής Νομικής το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

Αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» τόνισε πως: «ήταν αναμενόμενη, υπήρχαν ενδείξεις για την εξάρτηση του κυρίου Κανελλόπουλου από τον Κασιδιάρη, αλλά όχι όπως στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη αποδείξεις. Θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα διετέλεσε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος και των δύο κομμάτων ο κύριος Κανελλόπουλος. Υπήρχαν οι δηλώσεις του Κασιδιάρη από τη φυλακή που εκθείαζε τον κύριο Κανελλόπουλο ως πολύ σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του».

«Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει με την έκδοση αυτής της απόφασης. Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος» πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Με δικαστική διάγνωση πέντε ετών σε καμία χώρα της Ευρώπης, του πολιτισμένου κόσμου, ένας σχηματισμός σαν τη Χρυσή Αυγή, ή τους "Έλληνες" που ηγείται σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιο» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο καθηγητής.
Όσον αφορά στις δεύτερες κάλπες εφόσον αυτές στηθούν ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρξει ξανά κρίση. Πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις Εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...