Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Να μπει φρένο στην «γαλάζια» έπαρση, «τυφώνας» ο Πιερρακάκης σαρώνει στην Ά Αθήνας, ποιον υποψήφιο στηρίζει η Ζαννέτ Τσίπρα και οι μεγάλες ανατροπές  στη Θεσσαλονίκη για το ΠΑΣΟΚ

Γκαλοπατζήδες, Στοιχηματζήδες μέχρι και οι… καφετζήδες των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Κουμουνδούρου έχουν ήδη προεξοφλήσει την «καθαρή» νίκη της Νέας Δημοκρατίας  και μάλιστα με διαφορά. 
Αυτό όμως δεν είναι και υποχρεωτικά καλό για το Μαξίμου. Εμείς επιμένουμε πως ο αέρας της «σίγουρης πρωτιάς», που κορυφαία στελέχη της ΝΔ μεταδίδουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, προκαλούν τάσεις αποσυσπείρωσης στην δεξαμενή των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.
Με τον κίνδυνο των διαρροών, τόσο προς την «αντισυστημική» Δεξιά όσο και προς το ΠΑΣΟΚ, σε ότι έχει να κάνει με τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του 2019,  να ελλοχεύει.

@ Εκεί όμως που η κατάσταση σίγουρα ΔΕΝ αλλάζει είναι η «γαλάζια» πρωτιά στην μάχη της Αθήνας. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναμένεται να ΣΑΡΩΣΕΙ και να εκλεγεί με μεγάλη διαφορά πρώτος βουλευτής Αθηνών, αφού αντικειμενικά αποτελεί αυτή την στιγμή το πιο πολύτιμο asset της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και όπως δείχνει και η εικόνα των μετρήσεων που έχει στα χέρια του το On Target το προβάδισμα του είναι τεράστιο. Για την δεύτερη θέση θα δοθεί πολύ σκληρή μάχη μεταξύ της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Βασίλη Κικίλια, με την Κεφαλογιάννη να διαθέτει υψηλότερες πιθανότητες τελικά να επικρατήσει.
Ανεβασμένες είναι επίσης οι μετοχές του Θάνου Πλεύρη, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η δυναμική του Νικήτα Κακλαμάνη, που διαθέτει και το ποιο συμπαγές παραδοσιακό, Κεντροδεξιό ακροατήριο στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.                 

@ Ο 7ος όροφος της οδού Κουμουνδούρου (εκεί όπου κατοικοεδρεύει ο Αλέξης Τσίπρας για τους αμύητους) δίνει τον... υπέρ πάντων αγώνα για να εκλεγεί στην Ανατολική Αττική ο δημοσιογράφος και πρώην αντιπεριφερειάρχης –γνωστός από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά πάνελ με... φωσφοριζέ γιλέκα εργατών, για να δείξει πόσο «ιδρώνει τη φανέλα...»- Γιώργος Καραμέρος. Ο Καραμέρος προβάλλεται από όλα τα ΜΜΕ του κόμματος, ενώ εκμεταλλεύεται προφανώς και τις γνωριμίες που έχει στα μεγάλα κανάλια, έχοντας θητεύσει ως παρουσιαστής πολλά χρόνια. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος έρχεται να «εκτοπίσει» νυν βουλευτές που παλιότερα μπήκαν στον πολιτικό στίβο με τον ίδιο τρόπο: αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητά τους. Ο λόγος για τον παλαίμαχο δημοσιογράφο, Νάσο Αθανασίου και τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο, εκ των οποίων ο ένας θα αναγκαστεί να παίξει... «μουσικές καρέκλες» με τον Καραμέρο στην Ανατολική Αττική. 
Μάλιστα, ενεργό ρόλο στην προώθηση του διδύμου «Σπίρτζης-Καραμέρος» παίζει και η γραμματέας της οργάνωσης Ανατολικής Αττικής, Ζαννέτ Τσίπρα. Ναι, καλά καταλάβατε: η αδελφή του προέδρου...

@ Σταθάκης και Πολάκης έχουν δώσει εκλογικό ραντεβού στο Ελ Πάσο των Χανίων για μονομαχία μέχρι πολιτικού θανάτου, αν και κατά πολλούς η μάχη έχει ήδη κριθεί, σε βάρος του σοβαρού και μετρημένου Σταθάκη. 
Ωστόσο, τα... ραντεβού για μονομαχίες δεν έχουν να κάνουν με κρητικές βεντέτες, αλλά σε ό,τι αφορά στους ΣΥΡΙΖΑίους, το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Για παράδειγμα, μετά τις εκλογές θα κανονίσουν τους λογαριασμούς τους με τον πολιτικά έπηλυ στον ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδικογλου, οι δύο παραδοσιακοί «Ευβοιώτες» της Κουμουνδούρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Βαγγέλης Αποστόλου. Ειδικά αν ο πρώην  υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ που ξιφουλκούσε υπέρ των απολύσεων των εκπαιδευτικών επί Μνημονίου, καταφέρει να «φάει» τον Αποστόλου από την επόμενη Βουλή, θα γίνει της... Εύβοιας. 

@ Στο ΠΑΣΟΚ και στην Α΄ Αθήνας, και παρά τις διάφορες «δημοσιογραφικές» διαρροές τελικά ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν κινδυνεύει από τον Παύλο Γερουλάνο. Το προβάδισμα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρό και μη αναστρέψιμο, παρότι ο αντίπαλος του δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα». Νέα δυνατή παίκτρια πάντως στην «πράσινη» σκακιέρα της Α΄ Αθήνας, είναι η Ρωξάνη Μπέη (κόρη του εμβληματικού Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη) που ήδη οι δημόσιες εμφανίσεις της προκαλούν ιδιαιτέρως θετικό σχολιασμό όχι μόνο στους ΠΑΣΟΚους αλλά και σε ευρύτερο, διακομματικό, ακροατήριο.        

@ Η μεγάλη ανατροπή για το ΠΑΣΟΚ πάντως αναμένεται να γίνει στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου δύο νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, όλα δείχνουν πως θα εκτοπίσουν δύο νυν βουλευτές. Ο λόγος καταρχήν για τον δικηγόρο Νίκο Σαουλίδη στην Ά Θεσσαλονίκης που διατηρεί σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις το προβάδισμα απέναντι στον Χάρη Καστανίδη. 
Αντίστοιχη είναι εικόνα και στην Β΄ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ο νεαρός επιχειρηματίας και… πολύτεκνος Κώστας Πετρίδης (έχει τέσσερα παιδιά ο άνθρωπος και να του ζήσουν) φαίνεται να προπορεύεται του νυν βουλευτή «Παπανδρεικού» Κώστα Αρβανιτίδη.   

@ Η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει και φαίνεται ότι φέτος θα πάμε σε διπλό ρεκόρ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις με βάση τη επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια, φαίνεται ότι τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εισπράξεων, θα έχουμε ιστορικό υψηλό. Το θέμα όμως είναι αν οι τουρίστες θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, ώστε να διαχυθεί το χρήμα και να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και να βρει δουλειά ο κόσμος. Πάντως, πολλοί επιχειρηματίες έχουν αναλάβει το ρίσκο να ρίξουν λεφτά φέτος στις δουλειές τους, καθώς περιμένουν ότι θα δουλέψουν καλά. Άλλοι περιμένουν ότι θα ωφεληθούν άμεσα και έμμεσα και θα είναι σε θέση να βγάλουν κατά τη φετινή τουριστική σαιζόν, πολλά από τα... σπασμένα. Και όταν λέμε "σπασμένα" μιλάμε για όσους έχουν βάλει σε δόσεις την πληρωμή του ρεύματος και τα χρέη προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ.

@ Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, το "Ηλεκτρονικό Παραστατικό" προωθεί η Τράπεζα Πειραιώς, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις. Με την υπηρεσία αυτή δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής αρχειοθέτησης για 5 έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους και ευέλικτης αναζήτησης των παραστατικών. Έτσι, οι πελάτες της τράπεζας θα έχουν στη διάθεση τους ηλεκτρονικά όλα τα φορολογικά παραστατικά για τις συναλλαγές τους με την τράπεζα.

@ Ταχύτητες που αγγίζουν το 1Gbps στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας καθώς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, έχει επιτύχει η Νova. Σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησης, η πανελλαδική κάλυψη  για το δίκτυο 5G αναμένεται να φτάσει φέτος το 74% και στο τέλος του 2024, στο 98%. Ο όμιλος United Group, στον οποίο έχει περάσει ο έλεγχος της Nova, υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα αλλάξει συνολικά την εικόνα και θα εντείνει τον ανταγωνισμό. 

@ Στις θετικές προοπτικές όλων των κλάδων δραστηριοποίησης του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην πειθαρχημένη διαχείριση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στα ισχυρά θεμελιώδη, αλλά και στην προστιθέμενη αξία των έργων που υλοποιεί ο Όμιλος, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περιστέρης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές με αφορμή τα Οικονομικά Αποτελέσματα 2022, προβλέποντας περαιτέρω περιθώρια επιστροφής αξίας στους μετόχους τα προσεχή χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομικής θέσης και της σημαντικά ενισχυμένης λειτουργικής επίδοσης του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση χρηματική διανομή (επιστροφή κεφαλαίου) 0,20 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) έναντι 0,12 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκε για το προηγούμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν συμπεριληφθούν και οι πραγματοποιθείσες επαναγορές μετοχών από την αρχή του έτους, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους μετόχους σαν αποτέλεσμα της χρήσης του 2022 αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ έναντι συνολικού ποσού 22 εκατ. ευρώ που διατέθηκε για τη χρήση του 2021.  
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στις ΗΠΑ - Ήρθε σε κέφι στη Μέκκα του Καπιταλισμού (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι άλλο μένει να δούμε

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...