Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Αυξήσεις μισθών και αλλαγές στο αφορολόγητο στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης

Πριν τις θερινές διακοπές θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από την πρώτη ευρεία σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πρόκειται για την αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες με παιδιά, τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα επιδόματα τέκνων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ασφαλίσουν τα ακίνητα για φυσικές καταστροφές, καθώς και το youth pass για τους νέους που ενηλικιώνονται. 

Για τους συνταξιούχους έρχεται η πλήρης απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όλους τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να κλειδώσει νέα τρίμηνη παράταση στο market pass, καθώς και να επαναληφθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά. 

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη εργασίας με το οικονομικό επιτελείο, πριν τις αρχές Αυγούστου, θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών.

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Αυτό το μοντέλο θα έχει αντίκτυπο στην πορεία των εισοδημάτων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και της ανάπτυξης εξέφρασε και από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο, ο υπουργός τόνισε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις Εκλογές. Με τον τρόπο αυτό απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά επεκτάθηκε για γυναίκες 45 έως 49 και 70 έως 74 - Πότε θα σταλούν sms

Στην επέκταση του προγράμματος Φώφη Γεννηματά και για γυναίκες 45 έως 49 και 70 έως 74 ετών αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός...

Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε απαρέγκλιτα η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις (Photos)

Μονόδρομο, και ειδικά στην τρέχουσα περίοδο της γεωπολιτικής αστάθειας, χαρακτήρισε την επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Χίο...

Φόρτωση άρθρων...