Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αμερικανική πρεσβεία: «Οι αμυντικοί δεσμοί Ελλάδας - ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ»

Στη προβλήτα του ΝΑΤΟ στον κόλπο της Σούδας κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «George H.W. Bush» και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, το καλωσορίζει με μήνυμά της μέσω twitter.

Στο ίδιο μήνυμα, η αμερικανική πρεσβεία υπογραμμίζει πως οι αμυντικοί δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ και διαμηνύει ότι η διμερής εταιρική σχέση τους ενισχύει το ΝΑΤΟ και καθιστά την περιοχή πιο ασφαλή.

Στην ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας παρατίθεται και η ανακοίνωση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική (Έκτος Στόλος των ΗΠΑ) για τη χθεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη του εροπλανοφόρου George H.W. Bush στον κόλπο της Σούδας.

Όπως αναφέρεται, η επίσκεψη στο λιμάνι παρέχει την ευκαιρία να ενισχυθεί περαιτέρω η διαρκής σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και να δοθεί η ευκαιρία στο ναυτικό του «George H.W. Bush» να γνωρίσει τον πολιτισμό του συμμαχικού έθνους.

Ακόμα, υπογραμμίζει πως «η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών».

Το αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά έως τις 10 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου - Στις ευρωεκλογές κρίνεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσοι αμείβονται με τον κ...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...