Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα η Γεροβασίλη εν μέσω αποδοκιμασιών- Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα

Το κόμμα μας βυθίστηκε στην εσωστρέφεια λίγο πριν τις ευρωεκλογές

Πολιτική

Από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε παρούσα στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη. Το πλήθος αντέδρασε με έντονες αποδοκιμασίες στο άκουσμα της υποψηφιότητας της.

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα σε αυτή την πρόκληση», δήλωσε η κα Γεροβασίλη με το ακροατήριο να ξεσπά σε αποδοκιμασίες.

Τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε όρθιος και με χειρονομίες προσπάθησε να κατευνάσει τα έντονα γιουχαΐσματα.

«Εδώ, δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ δεν είναι αρένα, υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί, όχι άλλος διχασμός ανάμεσα μας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ολους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς.

Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις». Συντροφικότητα είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός, είναι να ενώνει όχι να διζάζει, να πείθει όχι να απειλεί, να ρίχνει γέφυρες όχι να υψώνει τείχη και πάνω από όλα ο ρόλος είναι να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Ετσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει από το 2008 με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Με όλους εσάς που ματώνετε καθημερινά για αυτήν την υπόθεση»..

Όχι ενός αντρός αρχή, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στους συνέδρους μίλησε για υπαρξιακό δίλημμα και ζήτησε να απαντήσουν στον προβληματισμό εάν μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια».

Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περρήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε.

Νίκος Παππάς: Όχι σε εκλογές

Ευθέως κατά της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «100 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη δεν μπορούν να αναλωθούν οι 50 σε εσωκομματικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή.

Ο  Νίκος Παππάς αναφέρθηκε σε «κέντρα που δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ καταλύτη της επόμενης ημέρας και κάλεσε να τεθεί σήμερα και αύριο τέρμα στην εσωστρέφεια. «Ο προοδευτικός κόσμος έχει προσδοκίες και θα είναι σκληρός εάν δεν ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του. Υπάρχουν λύσεις», είπε και ζήτησε από τη Δευτέρα να ξεκινήσει η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου, η Ράνια Σβίγκου δήλωσε ότι «είμαστε ένα κόμμα σε κρίση» και ότι «οφείλουμε να προτάξουμε το συλλογικό εμείς».

Η ίδια αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του κόμματος σε ανοιχτό δημοκρατικό μαζικό κόμμα των μελών και επανέλαβε ότι «μόνος μας αντίπαλος είναι ο Κ. Μητσοτάκης και οι αντιλαϊκές πολιτικές του».

«Η μεγάλη προοδευτική παράταξη μπορεί να κερδίσει το καθεστώς Μητσοτάκη μόνο με κορμό και καρδιά έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με σαφές πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους».

Κανείς και καμιά δεν μπορεί να κοντύνει τον Αλέξη Τσίπρα. Τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό της χώρας» υπογράμμισε η Ρ. Σβίγκου προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ για να συσπειρώνουμε δυνάμεις γύρω από το προοδευτικό πρόγραμμά μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το αναστάσιμο μήνυμα Χαρδαλιά: Οι σκέψεις μας σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και δοκιμάζονται από τους πολέμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ανάσταση του Κυρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το Πάσχα είναι γιορτή Ελπίδας, ότι τα δύσκολα είναι...

Φόρτωση άρθρων...