Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Καμία συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., ακόμα κι αν έχει 148 - 149 έδρες»

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επενδύει στον φόβο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2-3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας - και σημείωσε ότι είναι πρωτοφανής η διαφορά των 20 μονάδων που εξασφάλισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίποντας την ευθύνη για αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ - και έφερε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Στη συνέχεια έκανε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ότι «πέρασε η «τρομοκρατία» με το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι». Εξαπολύοντας δε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», ότι «Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Μένοντας στο θέμα των πολιτικών συσχετισμών επανέλαβε την πρόθεσή του να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό ρόλο στην αντιπολίτευση, σημείωσε ξανά ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρόβλεψε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος». Έδωσε έμφαση στις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα και ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να οργανώσουν debate για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Φόρτωση άρθρων...