Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Ανδρουλάκης: «Κοινωνική αναγκαιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ» (Photos)

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων πραγματοποίησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τάχθηκε κατά του νόμου για το δημόσιο σύστημα Υγείας που προωθεί η Κυβέρνηση και πρότεινε ένα νέο μοντέλο ισχυροποίησης του ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ενώ ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του σε όλη την Ευρώπη- «πάνω από την Ελλάδα κατατάσσονται μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία»- οι ιδεοληψίες και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα δεν της επιτρέπουν να κάνει αυτό που πρέπει.

«Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κοινωνική αναγκαιότητα στη χώρα μας. Όμως η Νέα Δημοκρατία έχει άλλες προτεραιότητες. Όπως είδαμε με τον πρόσφατο νόμο, η υπονόμευση του ΕΣΥ συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Εμείς θεωρούμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να ενισχυθεί. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, νέες ειδικότητες και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να στηρίξουμε αυτόν το βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους, όπως κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ιδιαίτερα εδώ στην Ανατολική Αττική είναι απαράδεκτο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα. Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση εάν δε δούμε την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: «Κοινωνική αναγκαιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη «Απογευματινής»: Ο Ξανθός «κατεδαφίζει» τα σχέδια των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου

Σε μία αποκάλυψη που ήδη συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία προχώρησε σήμερα η «Απογευματινή», μέσα από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης. Kατά τη δι...

ΚΚΕ για Πολάκη: «Αναμενόμενο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναμασούν τη συκοφαντία περί "κολλημένων"»

Απάντησε το ΚΚΕ στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη περί «κολλημένων». Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ απάντησε στην επίθεση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε ομιλία του ...

Φόρτωση άρθρων...