Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Ανδρουλάκης για debate: «Ναι σε γόνιμο διάλογο, όχι σε παράλληλους μονολόγους»

«Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη Νέα Δημοκρατία ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης θα ψηφίσει με κριτήριο «το ποιος θα μεγαλώσει το κόμμα και θα δημιουργήσει μια παράταξη που θα πάει σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να μπει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο». Έκανε λόγο για συνειδητές επιλογές, μετά τις βουλευτικές εκλογές, βάσει των συσχετισμών που θα διαμορφώσει ο ελληνικός λαός, επισημαίνοντας πως «ένα κόμμα με χαμηλό ποσοστό πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση. Ένα κόμμα με πολύ μεγάλο ποσοστό, συζητά όλα τα σενάρια, αλλά αξιακά και προγραμματικά, όχι για τη διανομή της εξουσίας και των υπουργικών θέσεων».

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τα debates να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο Νίκος. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι debate, είναι παράλληλοι μονόλογοι.  Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Διά ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια ανάταξης της παράταξης, τόνισε ότι με σεβασμό στην παρακαταθήκη ενότητας που άφησε η Φώφη Γεννηματά, θα πρέπει «να γυρίσουμε σελίδα, να πάμε σε μια εποχή ενός θεσμικού κόμματος, που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια. 

Με ένα ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα αγγίζει όλες τις αγωνίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων και βέβαια με πάθος για αλλαγή γενιάς».

Για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη αναθεώρησης του κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε «η Ελλάδα και η Ιταλία να πάψουν να έχουν το φορτίο τη πρώτης χώρας εισόδου. Έτσι, όταν κάποιος έρθει στη χώρα μας και κάνει αίτηση ασύλου, αυτή να μην γίνεται αυτή στην Ελλάδα, αλλά στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», και στη συνέχεια «η κατανομή να γίνεται με μόνιμο μηχανισμό μετεγκατάστασης βάσει πληθυσμού, ΑΕΠ και ανεργίας για να μην έχουμε κοινωνικές εντάσεις».

Όπως τόνισε όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να επιτευχθεί αυτό, «η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει συμμάχους, διότι με αυτούς που έχει σήμερα, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ αναθεώρηση του Δουβλίνου. Θα είμαστε πάντα ευάλωτοι στις επιλογές του κάθε Όρμπαν, του κάθε Πολωνού ή Αυστριακού, που μας χτυπάνε την πλάτη, αλλά μας θέλουν αποθήκη ψυχών για να μην παίρνουν αυτοί πρόσφυγες στις χώρες τους μέσω της μετεγκατάστασης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Από σήμερα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή - Αμεση προσφυγή στις κάλπες

«Φωτιά» στο πολιτικό τοπίο έβαλε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ζητώντας άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές. Ειδ...

Γεραπετρίτης: Απρίλιο ή Μάιο οι Εκλογές – Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονεί τους δημοκρατικούς θεσμούς

Στον χρόνο που θα διεξαχθούν οι Εθνικές Εκλογές αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Απρίλιο ή Μάιο οι Εκλογές όπως έχει πει ο πρωθυπουργός», είπε ο Γιώργος...

Κεραμέως για αξιολόγηση: Για πρώτη φορά έχουμε δεδομένα για το πού βαδίζει η εκπαίδευση στα σχολεία

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «εποπτεύουμε συνολικά τα σχολεία της χώρας. Η αξιολόγηση όπως την έχουμε ορίσει, είνα...

Φόρτωση άρθρων...