Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να μην υιοθετήσει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό

«Οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν να περιφρονούν το μέγεθος του ζητήματος», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αντίθετος στην πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην την υιοθετήσει.

«Από την πλευρά μας, ως χώρα, δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτή την πρόταση. Πρέπει να έχουμε μια δική μας πρόταση. Μια πρόταση που σφυρηλατεί την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια, που κλιμακώνουν την ανθρώπινη κινητικότητα από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά την Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε το πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και υπογράμμισε με τη δήλωσή του ότι «οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν να περιφρονούν το μέγεθος του ζητήματος. Δεν μπορεί να προτείνεις 30.000 μετεγκαταστάσεις, όταν πέρυσι είχαμε 960.000 αιτήσεις ασύλου στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Φόρτωση άρθρων...