Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης στο συνέδριο των Eυρωσοσιαλιστών: Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για ανάπτυξη και απασχόληση

Στην πρότασή του για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλαγα στην Ισπανία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή του πριν από την αναλυτική περιγραφή της πρότασής του από το βήμα του Συνεδρίου, τόνισε ότι το Ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση, με πολλές καλές θέσεις εργασίας. 

«Αυτές είναι οι πολιτικές, που δυναμώνουν την Ένωση. Αυτές είναι οι πολιτικές, που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτές έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε», υποστήριξε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική περίοδο για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους. 

«Οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας, με την κρίση χρέους και τις πολιτικές λιτότητας, σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και κόστους στέγασης. Αυτό συμβαίνει λόγω του πληθωρισμού της απληστίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης”, εξήγησε σημειώνοντας ότι “οι εθνικές πολιτικές λόγω των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί να δίνουν ώθηση στη σύγκλιση, δημιουργούν απόκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών».

Αύριο, Σάββατο, το πρωί, στο περιθώριο του ετήσιου Συνεδρίου του ΕΣΚ, που γίνεται αυτή τη φορά στη Μάλαγα της Ισπανίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προγραμματισμένη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων με τον Γερμανό καγκελάριο και σοσιαλδημοκράτη, Όλαφ Σολτς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...