Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο έγκλημα των Τεμπών

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στη Βουλή για την Πρόταση Δυσπιστίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε «ένα επιτελικό παρακράτος το οποίο λειτουργεί με όρους που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Που το μόνο που θέλουν είναι να διαιωνίσουν την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας, ένα κράτος λάφυρο. Αυτή είναι η προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι «έχει το θράσος να το παίζει και θύμα». «Κύριε Μητσοτάκη στο Μαξίμου είστε ένα απλός ενοικιαστής.

Πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Και με αυτά που κάνετε θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσο πιστεύατε και υπολογίζατε», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ελληνικός λαός πέρασε δύσκολα χρόνια με την οικονομική κρίση. Πολύ δύσκολα χρόνια. Τι περίμενε ο απλός πολίτης; Περίμενε αυτές οι νοοτροπίες που οδήγησαν στην χρεοκοπία τα μνημόνια να αποτελέσουν παρελθόν. Περίμενε ένα πολιτικό σύστημα που θα λειτουργεί θεσμικά με διαφάνεια με αξιοκρατία. Περίμενε ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης, δημοκρατικό, δίκαιο συμμετοχικό. Όμως εσείς αποδεικνύετε κάθε μέρα ότι είστε αμετανόητοι, άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις παλιές κακές νοοτροπίες. Είναι βαθιά ριζωμένες αυτές οι νοοτροπίες ηγεμονεύουν ακόμα στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συνεχές μοτίβο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα «συνεχές μοτίβο» της κυβέρνησης που αφορά σε «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία». «Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό φερθήκατε απάνθρωπα και με ασέβεια», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Από την πρώτη στιγμή το μόνο σας ενδιαφέρον ήταν να επενδύσετε επικοινωνιακά στην κακιά στιγμή και το ανθρώπινο λάθος. Εμείς από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να σπάσουμε την σιωπή που επέβαλε η ΝΔ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποβάθμισε συνειδητά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την σύμβαση 717 που εντόπιζε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις παραιτήσεις των δύο υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «λέγατε ότι θέλουν να σας ρίξουν και να σας αποσταθεροποιήσουν και το βράδυ της Κυριακής πίναμε ποτάρες με τους πιο στενούς σας συνεργάτες; Τελικά όπως διάβαζα κάπνιζαν πούρα ο Μ και Π ή τους στείλατε να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα; Να μας απαντήσετε».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι όλα αυτά που λέμε δεν σας ακουμπούν δεν θα είχαν παραιτηθεί πριν από λίγο οι πιο στενοί σας συνεργάτες. Τα πράγματα ΚΜ δυστυχώς για εσάς είναι όπως ακριβώς τα λέμε, πρώτα ο ανιψιός μετά αυτός που πήρε τη θέση του ανιψιού και ο κ. Παπασταύρου. Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το ξέρετε καλά.»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Φόρτωση άρθρων...