Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Tα μηνύματα για τα Ελληνοτουρκικά

Πολιτική

Σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρία αεροσκάφη, τρία δικά του αυτοκίνητα και πολυπληθής συνοδεία, 77 Τούρκοι για συναντήσεις με 10 Έλληνες υπουργούς για μία επίσκεψη λίγων ωρών από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι της εικόνας και ήδη με συνέντευξή του στέλνει το μήνυμά του. «Φίλε Κυριάκο, δε σας απειλούμε αν δε μας απειλήσετε – Στη διεθνή δικαιοσύνη για όλα τα προβλήματα».

Πάλι θέλει να απλώσει την ατζέντα, την ώρα που η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει πως στη Χάγη πάει μονό για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. O ίδιος, θα δώσει και μια νέα διάσταση στη δήλωσή του πως θα έρθουν… νύχτα:

«Είπαμε ότι θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά στα τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν την ασφάλεια της χώρας μας και κάναμε αυτό που έπρεπε. Καταστρέψαμε και θα καταστρέψουμε τις εστίες της τρομοκρατίας».

Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: «Στόχος να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους γείτονες μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έκανε δηλώσεις για την αυριανή επίσκεψή του στην Αθήνα. 

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας για την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Η επίσκεψη στην Αθήνα

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τον τρόπο να συνοδεύει πάντα τις επισκέψεις του με «σκωτσέζικα» ντους και με παρασκήνια που όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και αλλού συζητούνται.

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας δοκιμάζει το φαγητό του πριν φάει — όχι όμως από άνθρωπο γευσιγνώστη, αλλά στο εργαστήριο».

Στην επίσκεψή του προβλέπεται γεύμα στις 13:30 και το βέβαιο είναι πως οι διατροφικές του συνήθειες θα γίνουν σεβαστές.

«Ο κ. Ερντογάν είναι πιο κοντά στους συνομηλίκους του όσον αφορά την πολιτική, υιοθετώντας μια πατερναλιστική προσέγγιση. Έχει συστήσει, για παράδειγμα, ότι οι Τούρκοι πρέπει να τρώνε ψωμί ολικής αλέσεως».

Στην Τουρκία, τα Μέσα Ενημέρωσης θα βάλουν τίτλους που, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζουν αμυνόμενη απέναντι στην Ελλάδα την Τουρκία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στα ελληνικά ΜΜΕ. Μήνυμα ‘νέας σελίδας’: ‘Να μας φοβούνται μόνο όσοι μας απειλούν’».

Στην Ελλάδα, αν και οι συγκεντρώνεις έχουν απαγορευτεί, πάντα παραμένει η εγρήγορση για κινητοποιήσεις από Ισραηλινούς στους οποίους επιτίθεται ο Ερντογάν ή από Παλαιστίνιους που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν σύμμαχο. Όσο για τον ίδιο, θεωρείται πολύ πιθανό να ζυγίσει τα λόγια του καθώς η Ελλάδα είναι ο απαραίτητος του δίαυλος αν δε θέλει να αποκοπεί οριστικά από τη Δύση.

Μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναμένεται να ανακοινώσουν την παροχή βίζας επτά ημερών για 10 νησιά σε Τούρκους πολίτες, κίνηση που θα γίνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Φόρτωση άρθρων...