Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τις Εκλογές – «Κλειδί» για την επόμενη μέρα τα ποσοστά των κομμάτων

Πολιτική

Λίγες ημέρες απομένουν πλέον για τις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής 21ης Μαΐου και οι συζητήσεις πλέον περιστρέφονται γύρω από τα σενάρια της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 22 Μαΐου και εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιθανόν για λίγες ώρες.

Ίσως καλέσει για ένα σύντομο τετ α τετ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει την εντολή.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα κρατήσει την εντολή 2 – 3 ημέρες και θα ζητήσει τετ α τετ με Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και πιθανόν Βαρουφάκη. Δε θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Βελόπουλο.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα κριθούν από το ποσοστό που θα λάβει στις κάλπες, ενώ είναι πιθανό να ζητήσει τετ α τετ με Μητσοτάκη, Τσίπρα και Κουτσούμπα.

«Ζητάμε ισχυρή εντολή»

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Σπανάκης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, έκανε λόγο για καθαρή εντολή που ζητά το κόμμα του από τους πολίτες.

«Θέλουμε μια καθαρή νίκη την Κυριακή το βράδυ. Ο πήχης είναι μία διαφορά που θα ξεπερνάει τις 5 μονάδες, πιστεύω ότι θα είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα. Θέλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθαρή εντολή μόνοι μας», είπε και συμπλήρωσε:

«Οι πολίτες την Κυριακή θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν μπορεί ο τρίτος να είναι ο ρυθμιστής, θα έχουν μια μικρή σημασία τα ποσοστά του».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Φόρτωση άρθρων...