Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τις Εκλογές της Κυριακής - «Φουντώνει» η προεκλογική αντιπαράθεση

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δεύτερες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ξεκινήσει. Πέντε ημέρες απομένουν για τις κάλπες της Κυριακής και «φουντώνει» η προεκλογική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί πραγματοποιούν περιοδείες, ομιλίες και δίνουν συνεντεύξεις, κλιμακώνοντας την πολιτική αντιπαράθεση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε να υπάρχει σταθερότητα.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο για το μέλλον της χώρας και μόνο η σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης.  Όλοι οι άλλοι διαγκωνίζονται για το ποιος πρώτος στο ρετιρέ της αντιπολίτευσης. Μόνο που στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Κρήτη και από τα Χανιά αυτήν τη φορά, κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους στον ΣΡΥΙΖΑ να βάλουν φρένο στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας να κατακερματίσει την αντιπολίτευση, μετά την αποτυχία, όπως είπε, του σχεδίου του βολικού δικομματισμού.

«Γιατί αν εμείς κάνουμε πίσω θα έχουμε την επόμενη μέρα ένα ασύδοτο και ανεξέλεγκτο καθεστώς. Γι’ αυτό και θα δώσουμε τη μάχη μαζί ψήφο την ψήφο σπίτι το σπίτι για να ανατρέψουμε το δυσμενή συσχετισμό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στο διμέτωπο κατά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

«Με το δήθεν σενάριο για εκλογές του Αυγούστου προσπαθούν να φοβίσουν τη νέα γενιά λέγοντας επί της ουσίας ψηφίστε Μητσοτάκη για να μη σας χαλάσουν τις διακοπές. Εγώ λέω ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία».

Κάνοντας το σχήμα της καρδιάς με τα χέρια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε δηκτικά την προεκλογική παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα μέσα ενημέρωσης.

«Μα καλά, δεν προκαλεί προβληματισμό αλήθεια σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου; Τι έγινε ξαφνικά; Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν μήπως να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της».

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, με νέες του δηλώσεις, «φουντώνει» και πάλι την αντιπαράθεση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων. Όπως είπε, οι προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν.

Θόδωρος Σκυλακάκης: Το Πρόγραμμα Σταθερότητας λοιπόν δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα. Δεν περιλαμβάνει τις καινούριες πολιτικές.

Νίκη Λυμπεράκη: Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν αυτό σημαίνει ότι είναι κοστολογημένα ή δεν είναι;

Θόδωρος Σκυλακάκης: Νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές μας υποσχέσεις. Αλλά οι αλλαγές είναι στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα.

Αν και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι οι εξαγγελίες περιέχονται στον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, η Αντιπολίτευση εξαπολύει έντονα πυρά στη Νέα Δημοκρατία για «παραδοχή της κρυφής ατζέντας Μητσοτάκη».

«Παραδέχθηκε πως στο μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές της υποσχέσεις. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμά τους δεν είναι κοστολογημένο, πως υπόσχονται πράγματα που δε θα κάνουν και πως έχουν κρυφή ατζέντα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Καταλαβαίνουμε πόσο τους έχει ενοχλήσει η προεκλογική αποκάλυψη της νέας επιχείρησης οικονομικής εξαπάτησης των πολιτών με το ακοστολόγητο πρόγραμμα των 83 δισ. ευρώ, όμως πάει πολύ να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη κοστολόγησης στο δικό μας πρόγραμμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που αρέσκονται να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, επί της ουσίας κρύβουν όσα έρχονται και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα κάνουν», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«15% οριζόντιος φόρος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. 60 δισεκατομμύρια λέει ο Στουρνάρας η φοροδιαφυγή. Ρωτήστε τα αφεντικά. Αν τους πουν θα πληρώσουν 15% φόρο θα αποφύγει κανένας τη φορολογία;», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται

Σε ανοδική πορεία η ΝΔ, ενώ «κλειδώνει» η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Interview για τις προσεχείς ευρωεκλογές του Ιουνίου για λογαριασμό...

Φόρτωση άρθρων...