Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ηχηρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται»

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, δίνει η Αθήνα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος είχε σημειώσει νωρίτερα ότι η Άγκυρα δεν θα επιστρέψει «την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο», επαναφέροντας μάλιστα το τουρκικό αφήγημα περί casus belli.

«Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται. Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για τα αντιαεροπορικά Crotale στη Γαλλία: Εφόσον ζητηθεί θα γίνει, αλλά για περιορισμένο διάστημα

Τις πληροφορίες πως η Γαλλία έχει ζητήσει από την Ελλάδα την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την κάλυψη του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,...

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Φόρτωση άρθρων...