Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Απάντηση Οικονόμου σε Καλίν: Η Ελλάδα ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και με φόντο τις απαράδεκτες απειλές του εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, με αφορμή την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, έστειλε την Τετάρτη (04/01) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (briefing).

Απαντώντας σε ερώτηση με βάση τις απειλές που είχε διατυπώσει ο Ιμπραχίμ Καλίν έναντι της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο Γιάννης Οικονόμου είπε:

«Η κυβέρνηση πολιτεύεται με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με άξονα τα εθνικά συμφέροντα. Πολιτεύεται με αυτοπεποίθηση και η χώρα μας είναι ισχυρή, επιδιώκει τη σταθερότητα και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται και ούτε ετεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερα στα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 18,1 μονάδων της Ν.Δ., ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 18,1 μονάδες και συγκεντρώνει 33,2% στην εκτίμηση ψήφου, σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...