Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Μπαίνουμε στη συμπαραγωγή για τα F-35

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο κείμενο της Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ που πρόκειται να υπογραφεί στις 14 Οκτωβρίου

Η Ελλάδα πρόκειται να συμμετέχει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των αμερικανικών μαχητικών F-35. Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο κείμενο της Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ που πρόκειται να υπογραφεί στις 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική οικονομική συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα, ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για το ίδιο ποσόν, το οποίο κατέθεσε η Τουρκία και μετά την αποβολή της πρόκειται να επιστραφεί.

Στη συνέχεια το υπουργείο Άμυνας πρόκειται να προσδιορίσει τον αριθμό των μαχητικών που θα προμηθευτεί από την Lockheed Martin.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε, ότι ο τελικός προϋπολογισμός για την προμήθεια των μαχητικών F-35 θα φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ρελάνς-μπούμερανγκ με ρώσικα

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35 αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για προμήθεια ρωσικών μαχητικών.

Μια τέτοια εξέλιξη θα απομονώσει περισσότερο την Τουρκία τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι «Σπαρτιάτες» στις Ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η πραγματική ηγεσία του κό...

Φόρτωση άρθρων...