Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Απόβαση Μητσοτάκη στην Αρκαδία για δέκα ώρες

Νέα περιοδεία πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τρίπολη. Για περίπου δέκα ώρες θα διαρκέσει η γαλάζια «απόβαση» στην Αρκαδία, δεδομένου ότι τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει και πάλι, όπως έγινε στην Αχαΐα, μια πολυπληθής κυβερνητική – κομματική αποστολή. 

Και αυτό γιατί προγραμματίζεται αναλυτική παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Πελοποννήσου στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης (ώρα 12.00), αφότου ολοκληρωθούν τα παράλληλα θεματικά πάνελ – συσκέψεις κυβερνητικών με εκπροσώπους φορέων.

Επί τάπητος μπαίνουν μεταξύ άλλων πέντε θεματικές: η ανάπτυξη και η ενεργειακή μετάβαση από τον Κώστα Σκρέκα και τον Νίκο Παπαθανάση, η τοπική αυτοδιοίκηση από τον Στέλιο Πέτσα, ο τουρισμός και ο πολιτισμός από τον Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου (λόγω απουσίας της Λίνας Μενδώνη στο εξωτερικό), ο πρωτογενής τομέας από τον Γιώργο Γεωργαντά, η δημόσια υγεία από τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα – σε μια περίοδο έντονων αναταράξεων από το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Εκεί θα βρεθούν επιπλέον οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η Νίκη Κεραμέως.

Έργα 5,2 δις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης επιδιώκει να προτάξει έργα ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και επιπλέον στρατηγικές επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για όλη την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό προδιαγράφονται «αναπτυξιακά μηνύματα» για την επόμενη μέρα της περιφερειακής ενότητας, ωστόσο σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, τα μηνύματα του πρωθυπουργού αναμένονται στο «κλείσιμο» της επίσκεψής του.

Έπειτα από συνάντηση με τους βουλευτές Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει (ώρα 19:00) κεντρική ομιλία, επιστρέφοντας στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εντάξει δύο σημειακούς σταθμούς στο πρόγραμμά του. Κινήσεις που εντάσσονται περισσότερο στην (επικοινωνιακή) τακτική να προβάλλεται όσο το δυνατόν συχνότερα το «προσιτό», «ανθρώπινο» προφίλ του.

Εξού και η αναμενόμενη επίσκεψη, αργά το μεσημέρι, σε αθλητικές εγκαταστάσεις για συνάντηση με τη γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, καθώς και μια συνέντευξή του από τους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

Οι δύο «δύσκολοι» νομοί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προγραμματισμός περιλαμβάνει για τον Ιανουάριο του 2023 δύο «δύσκολους» νομούς, στους οποίους έχει στραφεί η κυβερνητική προσοχή. 

Ο ένας είναι η Λάρισα και ο άλλος η Κοζάνη – εκλογικές περιφέρειες στις οποίες είχε επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία με μονοψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για την Κοζάνη οι μετρήσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού φαίνεται να έχουν χτυπήσει προειδοποιητικά «καμπανάκια» για την επιρροή του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Φόρτωση άρθρων...