Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Bloomberg για παραίτηση Τσίπρα: «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις Eκλογές»

Πολιτική

«O πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του κόμματός του», σχολιάζει το Bloomberg σε δημοσίευμα για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις Βουλευτικές Εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα των πρώτων Εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας κινώντας άμεσα τις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε Πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...