Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

Πολιτική

Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο έπειτα από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.

«Ο Έλληνας αριστερός ηγέτης Τσίπρας παραιτείται από ηγέτης του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα». Αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που εξηγεί ότι η απόφαση Τσίπρα ελήφθη μετά την «βαριά εκλογική ήττα». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πολιτική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα στα χρόνια της ελληνικής κρίσης χρέους. Φιλοξενεί και την άποψη πολιτικών αναλυτών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές επειδή «απέτυχε να δει την προθυμία του εκλογικού σώματος να απομακρυνθεί από τα χρόνια της κρίσης».

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

Το αμερικανικό περιοδικό Politico σε ρεπορτάζ αναφέρεται στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει ότι ήταν πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια «κάποιων από τα πιο ταραχώδη χρόνια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη». «Η κακή (σ.σ. εκλογική) απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραίτηση Τσίπρα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η θέση του ως κύρια αντιπολίτευση θα μπορούσε τώρα να αμφισβητηθεί από το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ», σχολιάζει το περιοδικό.

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

Το Associated Press αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Στο ρεπορτάζ σημειώνει ότι κανένα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν την παραίτηση Τσίπρα για την εκλογική ήττα. «Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε προτρέψει να συλλογιστεί τα αποτελέσματα και να ‘’προβεί στις απαραίτητες ενέργειες’’», τονίζει το ρεπορτάζ του AP.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Έφη Αχτσιόγλου έχει λάβει στήριξη από τμήμα του κόμματος για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει συζητήσει δημόσια τα σχέδιά της.

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

O πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του κόμματός του, σχολιάζει το Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις Βουλευτικές Εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (21 Μαΐου).

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας κινώντας άμεσα τις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», όπως δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση Τσίπρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Στα χέρια των ψηφοφόρων ο φάκελος - Μπορούν να ψηφίσουν από σήμερα

Στα χέρια τους έχουν πολλοί ψηφοφόροι τον φάκελο με την επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι εταιρείες κούριερ έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις των ειδικών φακέλων...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Μπρα ντε φερ για τη μειονότητα, τη Μονή της Χώρας και τη Χαμάς - Πού συμφώνησαν

Ένα ενδιαφέρον μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμείφθη την ώρα των κοινών τους δηλώσεων στην Άγκυρα. ...

Φόρτωση άρθρων...