Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δένδιας: «Να σταματήσει η Τουρκία να κατασκευάζει εχθρούς»

Πολιτική

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
«Δεν θα σταματήσουμε να απαντάμε σε κάθε ανυπόστατη συμφωνία, συντονισμένα με εταίρους, φίλους και συμμάχους», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, δίνοντας στα πρακτικά τους χάρτες με το ιστορικό διεκδικήσεων της Τουρκίας από το 1974 και μετά, που δείχνουν τη διεύρυνση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Ο Νίκος Δένδιας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να κατασκευάζει εχθρούς και να επιδιώκει μια διαρκή όξυνση με τη χώρα μας, προσπαθώντας να αιτιολογήσει με έωλα επιχειρήματα τον αναθεωρητισμό και επεκτατισμό.

Για την πιθανή συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για εκσυγχρονισμό των F-16, o Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι δεν είναι ακριβές αυτό που υπάρχει σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου περί συμφωνίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι ορθό και δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να προκαθορίζει τη στάση νομοθετικών σωμάτων της υπερδύναμης. 

«Μπορεί για τη Νέα Δημοκρατία εκλογικά να είναι επωφελέστατο, για τη χώρα είναι λάθος», είπε ο Νίκος Δένδιας και εξέφρασε δε τη μεγάλη ικανοποίηση της Ελλάδας για το διάταγμα Σίσι που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων Αιγύπτου-Λιβύης.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με το DNA της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθύτατα ηθικό και λαϊκό κόμμα. 

«Συγκρουστήκαμε με οικονομικές ελίτ στην ιστορία της παράταξής μας και πολλές φορές ηττηθήκαμε. Οι ήττες αυτές είναι ηθική παρακαταθήκη της παράταξής μας. Είμαι περήφανος γι' αυτές τις ήττες», συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Αιχμές και πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αποδοκιμάζοντας την χρήση από τον πρόεδρο του κόμματος τ...

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Φόρτωση άρθρων...