Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Διαφωνεί ο Φίλης με την διαγραφή Πολάκη (video)

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη που τον οδήγησαν εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εσωτερική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη μίλησε ο Νίκος Φίλης.

 

Φίλης: Κατά τη γνώμη μου ο Πολάκης δεν πρέπει να διαγραφεί

«Το θέμα έχει προκύψει με μία ανάρτηση του Πoλάκη, υπάρχει μία απόφαση που ανακοινώθηκε, να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα άλλα τα οποία ακούγονται δεν στέκουν. Δεν λέει πουθενά στην ανάρτηση “να τους καθαρίσουμε”, λέει “να καθαρίσουμε την κατάσταση”. Το ύφος όλους μας, μας ξενίζει και το ύφος που το λέει σε προεκλογική περίοδο και επαναλαμβάνεται, δίνει λανθασμένη άποψη για τον ΑΥΡΙΖΑ. Δεν υφίσταται κανένα θέμα δικαστικής δίωξης. Δικαστές υπεράνω κρίσης δεν υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου ο Πολάκης δεν πρέπει να διαγραφεί, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν ανήκω σε κόμμα που τηλεοπτικά εκτοξεύουμε διάγραφες, έχουμε συντεταγμένες διαδικασίες, και αν προκύπτουν ζητήματα τα συζητάμε και αποφασίζουμε. Συμφωνούμε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που έχουν ανακοινωθεί, δεν προκύπτει ζήτημα διαγραφής του. Αυτό που έχει ανακοινωθεί έχει κάνει ο κ Πολάκης και αφορά στην κατ΄ επανάληψη αλλοίωση των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο», ανέφερε αρχικά.

«Δεν μας απασχολεί τι λέγεται στο παρασκήνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες δημοκρατικές λειτουργίες και αποφασίζει. Πολιτικά συμφωνώ με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ως κόμμα έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε πολιτικές αποφάσεις. Η ανακοίνωση των ονομάτων μίας δικαστικής σύνθεσης δεν συνιστά προσωποποίηση, οι δίκες είναι δημόσιες, τα ονόματα είναι γνωστά. Άρα η ανακοίνωση ονομάτων δεν συνιστά στοχοποίηση. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, και εγώ δημοσιογράφος είμαι. Πόσες φορές όμως στις τηλεοράσεις στοχοποιούμε πρόσωπα; Παρενέβη ο εισαγγελέας,; Όχι. Εγώ ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για γίνει κυβέρνηση, αύριο ο Τσίπρας θα ανακοινώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Αυτά να τα κουβεντιάσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

 

Ζαχαράκη: Ήταν φρικιαστική ανάρτηση – Στοχοποιούνται οικογένειες και παιδιά και συζητάμε για μία διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ;

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη είναι ανατριχιαστική και έχει ένα βαθύτερο νόημα.

«Δεν μένουμε στην ουσία της ανάρτησης, αλλά εμμένουμε στην ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ήταν φρικιαστική ανάρτηση, και το επίδικο δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόσωπο, γιατί ο κ. Πολάκης εκπροσωπεί μία στάση που λέει συνεχή αμφισβήτηση των θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών και πηγαίνοντας πιο πίσω που λέγαμε για τους  «μερκελιστές» και τους «γερμανοτσολιάδες», αυτό δεν ήταν στοχοποίηση; Δεν ήταν στοχοποίηση όταν πολιτικοί γρονθοκοπήθηκαν στην Πανεπιστημίου; Μπορεί να τα ρίξουμε όλα τώρα τον Πολάκη και στν κάθε Πολάκη, κάτω από την ανάρτησή του, υπάρχουν σχόλια τα οποία είναι ανατριχιαστικά. Όταν έχουμε ανθρώπους που είναι ευεπηρέαστοι και τους διχάζουμε αυτή τη στιγμή και με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τη διχοτόμηση στον κόσμο, ποιο είναι το πραγματικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον κόσμο;», υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει αποσυρθεί από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, δείχνοντας τη μέγιστη έλλειψη σεβασμού στον κοινοβουλευτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ είχε πάει 10 πολιτικούς αντιπάλους, τους οποίους φερόταν σαν εχθρούς, στη Βουλή με 10 κάλπες, ο κ. Πικραμένος δάκρυζε για να υπερασπιστεί το ηθικό και αξιακό ανάστημα του, και ο κ Πολάκης γελούσε από κάτω, τι μας κάνει εντύπωση; Στοχοποιούνται οικογένειες και παιδιά και συζητάμε για μία διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ΝΔ λέει ότι απαιτείται μία άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει το ζήτημα», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

Για την κ. Νικολάου ανέφερε πως «αυτό δε μπορούμε να το ξέρουμε τώρα, αλλά είναι αδιανόητο να υπάρχει η διεύθυνση της, μίας μητέρας δυο μικρών παιδιών και να διαπομπεύεται. Θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός εάν θα είναι στα ψηφοδέλτια η κ. Νικολάου. Υπάρχει διαχείριση του πολιτικού διαλόγου, τον οποίο κάποιος έθρεψε. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που εξέθρεψαν τον «πολακισμό» τόσα χρόνια, και δεν μπορούμε να το περιορίζουμε στον κ. Πολάκη».

 

Κατρίνης: Εδώ και πολύ καιρό έχει υπερβεί το δημοκρατικό μέτρο ο κ. Πολάκης

Ο Μιχάλης Κατρίνης τοποθετήθηκε επίσης για το θέμα του Παύλου Πολάκη.

«Εδώ και πολύ καιρό έχει υπερβεί το δημοκρατικό μέτρο ο κ. Πολάκης, απλώς, το κόμμα του κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Η τελευταία του στάση ξεπέρασε κάθε όριο και κανόνα. Άλλο είναι η έντονη πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η στοχοποίηση και απειλή προσώπων. Ο βίαιος λόγος κι κάθε μορφή βίας είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου και έννοιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Υπήρχε μία αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώ καθυστερημένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε, ανέχτηκε και υποδαύλισε ρητορικές του κ. Πολάκη. Το 2011 και το 2012 με τα δύσκολα προγράμματα διάσωσης, είχα δει και το δικό μου πρόσωπο στην εκλογική μου περιφέρεια που με αποκαλούσαν προδότη», υπογράμμισε από την πλευρά του.

«Αυτές οι πρακτικές έγιναν αντικείμενο ενίσχυσης και ανεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Πολάκη όλα αυτά τα χρόνια. Φοβάμαι ότι ο δημόσιος διάλογος, αυτόν και τον επόμενο μήνα, λίγο πριν τις εκλογές, θα διανθιστεί από τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε τις αποφάσεις της Εισαγγελίας. Όταν η Δικαιοσύνη ότι πρέπει να το κρίνει, θα πρέπει να το σεβαστούμε. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μιλάει για το 2010 και δηλώνει “αθώα του αίματος”», πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης.

Αναφορικά με τον κ. Παππά, ο κ. Κατρίνης επεσήμανε πως, «φαντάζομαι ότι υπάρχει μία καταδικαστική απόφαση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το λάβει πιο σοβαρά».

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Φόρτωση άρθρων...