Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Διαλύεται η Βουλή - Θυροκολλήθηκε το Διάταγμα

Πολιτική

Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής των «δύο ημερών», προκειμένου να εκκινήσει και επίσημα από αύριο Τρίτη η δεύτερη προεκλογική περίοδος.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης του Ιουνίου θα ορκιστεί στις 3 του Ιουλίου και την επομένη θα εκλέξει το προεδρείο της.

Λίγο μετά τις 4 ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το προεδρικό διάταγμα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε «εφήμερη» Βουλή στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Η προηγούμενη φορά ήταν η Βουλή του Μαΐου του 2012, της ΙΔ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, καθώς και τότε από τις εκλογές που είχαν προηγηθεί, δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα συνήλθε για μία και μοναδική φορά η Βουλή, ενώ εξελέγη με 270 ψήφους πρόεδρός της ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δύσκολη... μέρα για τον Κασσελάκη- Πάω Σύνταγμα να βάλω μονάδες στο κινητό μου, μετά Βουλή, το απόγευμα γυμναστήριο (photos&video)

Με τον καθιερωμένο καφέ από το μαγαζί δίπλα από το σπίτι του ξεκίνησε η ημέρα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Ρεπόρτερ και κάμερες περίμεναν τον κ. Κασσελάκη, ...

Φόρτωση άρθρων...