Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Διαλύεται η Βουλή - Θυροκολλήθηκε το Διάταγμα

Πολιτική

Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής των «δύο ημερών», προκειμένου να εκκινήσει και επίσημα από αύριο Τρίτη η δεύτερη προεκλογική περίοδος.

Βάσει του προεδρικού διατάγματος η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης του Ιουνίου θα ορκιστεί στις 3 του Ιουλίου και την επομένη θα εκλέξει το προεδρείο της.

Λίγο μετά τις 4 ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το προεδρικό διάταγμα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε «εφήμερη» Βουλή στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Η προηγούμενη φορά ήταν η Βουλή του Μαΐου του 2012, της ΙΔ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, καθώς και τότε από τις εκλογές που είχαν προηγηθεί, δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα συνήλθε για μία και μοναδική φορά η Βουλή, ενώ εξελέγη με 270 ψήφους πρόεδρός της ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (εικόνες)

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να α...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Φόρτωση άρθρων...