Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Υπόθεση Γεωργούλη - Δικηγόρος καταγγέλουσας: «Δεν καθυστέρησε η έρευνα»

Για μια «δυνατή και αγωνίστρια γυναίκα, παρά το γεγονός πως δημοσιοποιήθηκε το όνομά της χωρίς τη συναίνεσή της» έκανε λόγο ο δικηγόρος της καταγγέλουσας, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της καταγγέλουσας αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως γνωρίζει για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την πρώτη στιγμή, το 2020.

«Η κυρία Χρονοπούλου είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια, παλεύει, αντέχει. Είναι μια δύσκολη περίοδος και η ίδια, όπως έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας της ποινικής που έχει ανοίξει στο Βέλγιο από το 2020 και ξαφνικά χωρίς τη συναίνεσή της βγήκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ήρθαν πάνω της τελοσπάντων τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ουδέποτε επεδίωξε. Ξαναλέω όμως πως είναι ένας δυνατός άνθρωπος», ανέφερε ο Σπήλιος Σπηλιάκος.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της καταγγέλουσας παραδέχτηκε πως γνώριζε για την καταγγελία «εξαρχής, όταν συνέβη. Το 2020. Είμαστε σε επικοινωνία από τότε», προσθέτοντας πως «η κυρία Χρονοπούλου πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου».

Παράλληλα, σημείωσε πως δεν έχει γίνει παρόμοια κίνηση στις ελληνικές Αρχές καθώς «αρμοδιότητα έχει το Βέλγιο».
Στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έρευνας από τις βελγικές Αρχές, με δεδομένο πως η καταγγελία έχει ήδη γίνει πριν από τρία χρόνια, ο Σπήλιος Σπηλιάκος σημείωσε: «Δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι πιο γρήγορα και δεν το έκαναν κατ επιλογήν. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί από τους συναδέλφους στο Βέλγιο, οι χρόνοι στους οποίους ενήργησαν, είναι συνήθεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: «Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους» (Video)

Να σταματήσει τον θόρυβο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του υπέρ της θρησκείας και της Εκκλησίας επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσ...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ και Μέτσολα – Στο τραπέζι και οι ευρωεκλογές

Μίνι σύσκεψη κορυφής ενόψει των ευρωεκλογών έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται το πρωί στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της...

Φόρτωση άρθρων...