Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δημοσιεύμα - βόμβα από Financial Times: «Ο Πούτιν πίσω από την απόπειρα αποσταθεροποίησης Μητσοτάκη;»

Πολιτική

Η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ εξελίσσεται «σε οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την τριετή διακυβέρνησή του», όπως αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε σε ομιλία του αυτό το μήνα ότι η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος. «Δεν γνώριζα γι' αυτό και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε. Κατηγόρησε «σκοτεινές δυνάμεις» για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Σύμφωνα με τους FT, ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Μητσοτάκη δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπονοεί ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση, μετά την αντίθεση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει προσπάθειες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών... με άμεσους και έμμεσους τρόπους», δήλωσε συγκεκριμένα.

Από τη στιγμή που η ελληνική μυστική υπηρεσία παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε το τηλέφωνό του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ρόλο του στην υπόθεση, επισημαίνουν οι Financial Times.

«Αφού ξεπέρασε με επιτυχία μια σειρά από κρίσεις υψηλών απαιτήσεων -από το μεταναστευτικό μέχρι τον κορωνοϊό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ενεργειακή κρίση- [ο Μητσοτάκης] βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με μια κατάσταση πολιτικής αποσταθεροποίησης», δήλωσε ο Γιώργος Παγουλάτος, επικεφαλής του think tank του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής στην Αθήνα.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, η υπηρεσία πληροφοριών αυξάνει σταθερά τον αριθμό των εντολών νόμιμης παρακολούθησης, που έφθασαν τις 15.000 πέρυσι, πάνω από 30% υψηλότερα από το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΑΕ. Αντίθετα το 2004 - όταν η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρούνταν ότι κινδύνευε από τρομοκρατική επίθεση - ο αριθμός των εντολών παρακολούθησης ήταν κάτω από 500.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Πρόταση δυσπιστίας: Τι αναμένεται να πουν στη Βουλή Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης

Το βράδυ ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης με την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψ...

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...