Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Το 44% λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση - Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί (κάρτες)

Πολιτική

Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία λέει το 44% στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. 

Έπειτα από τον «Κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται στην πρόθεση ψήφου στην ίδια μέτρηση. 

Το 72% των πολιτών θεωρούν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει επιδεινωθεί, ενώ το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά. Ωστόσο, το 41% των αναποφάσιστων είχαν ψηφίσει ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει τις μεγαλύτερες δεξαμενές ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Έπονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 13% και του ΠΑΣΟΚ με 12%. 

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μεγαλύτερη συσπείρωση  σε σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ALCO, ωστόσο χάνει έναν στους είκοσι ψηφοφόρους του, που κατευθύνονται προς τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Τις μεγαλύτερες απώλειες - πάνω από έναν στους δέκα ψηφοφόρους του - εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Αριστερά και ακολουθούν οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ. 

Η πεντάδα των υπουργών

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός, ακολουθούμενος από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο στο σύνολο της κοινής γνώμης όσο και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος. Έπονται οι Κωστής Χατζηδάκης και Μάκης Βορίδης. 

Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco

 

Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Φόρτωση άρθρων...