Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση MRB: Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων (κάρτες)

Οκτακομματική σύνθεση της Βουλής προβλέπει η τελευταία δημοσκόπηση της MRB πριν από τις κάλπες της Κυριακής, που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την έρευνα στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το κόμμα «Σπαρτιάτες». Την ίδια ώρα, ψηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος παραμένει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες δίνουν 36,3% στη Νέα Δημοκρατία και 18% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, η Νίκη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, το ΜέΡΑ25 2,4%, οι Σπαρτιάτες 3%, Άλλο Κόμμα 2,7%, ενώ το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε ποσοστό 10,4%.

Δημοσκόπηση MRB: Οκτακομματική Βουλή
Δημοσκόπηση MRB: Οκτακομματική Βουλή

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε δείγμα 1.000 ατόμων από την Τετάρτη έως και σήμερα το πρωί, η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4 με την αναγωγή στην πρόθεση ψήφου.

Δημοσκόπηση MRB: Οκτακομματική Βουλή

Η κατανομή των εδρών στο σενάριο οκτακομματικής Βουλής

Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων

Στην ερώτηση εάν επιθυμούν να έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, οι ψηφοφόροι απαντούν συνολικά «σίγουρα/μάλλον ναι» σε ποσοστό 45,3%.

Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων

Στην ερώτηση πόσο πιθανόν να αλλάξετε την απόφασή σας, το χαμηλότερο ποσοστό συγκεντρώνουν όσοι δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ, με μόλις το 3,5% να σκέφτεται να αλλάξει γνώμη, σε αντίθεση με 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ και 14,6% στο ΠΑΣΟΚ.

Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα σενάρια 

Στην ερώτηση αν θέλουν αύξηση ή μείωση των ποσοστών των κομμάτων, εμφανής είναι η επίδραση του θυμικού των ψηφοφόρων, όπως περιέγραψε ο αναλυτής Δημήτρης Μαύρος.

Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων

Ενδεικτικά τα αποτελέσματα για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι πολίτες απαντούν 48,4% μάλλον/σίγουρα να μειωθούν και 33,6% να αυξηθούν.

Οκτακομματική Βουλή – Τα ποσοστά των κομμάτων

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρή πρόκληση από τον Ερντογάν η μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας

«Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς με μοναδικά στον κόσμο βυζαντινά ψηφιδωτά, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέ...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Στην τελική ευθεία τα κόμματα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Ευρωεκλογές. Μετά το Πάσχα τα κομματικά επιτελεία μπαίνουν ξανά στη μάχη για την τελική ευθεία της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσο...

Φόρτωση άρθρων...