Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος – Οι τελευταίες κινήσεις των κομμάτων

Πολιτική

Απόψε το βράδυ ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος για τις Εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου. Οι τελευταίες κινήσεις των κομμάτων τις ώρες που απομένουν μέχρι το επίσημο τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει απόψε αυτή την προεκλογική εκστρατεία με την κεντρική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας.

Σε κάθε του ομιλία τονίζει ότι δεν έχει κριθεί τίποτα, ότι οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει την Κυριακή να ξαναγεμίσουμε με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας ισχυρή και ασφαλή αυτοδυναμία από 156-158 έδρες και πάνω.

«Δεν υπάρχει παντοδυναμία Μητσοτάκη αλλά ισχυρός λαός που θα δώσει εντολή για τις απαιτούμενες αλλαγές», λένε στην Πειραιώς.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση τη Δευτέρα και την Τρίτη να γίνει η ορκωμοσία.

Όπως έχει πει, αυτό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό υπουργικό συμβούλιο ενώ σήμερα τόνισε πως κανένας υπουργός δεν είναι αμετακίνητος.

Με το βλέμμα στην κάλπη της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας ζητά συσπείρωση μέχρι τελευταία στιγμή και επαναπατρισμό ψηφοφόρων για να ανατραπούν οι συσχετισμοί.

Μία ανατροπή συσχετισμών που έχει ως διακύβευμα να μην είναι παντοδύναμη η Νέα Δημοκρατία και να μπει εμπόδιο και ανάχωμα την επόμενη μέρα στην κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. μετά το ακοστολόγητο πρόγραμμα και τη εξαπάτηση με τις προγραμματικές του εξαγγελίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει την τελευταία του ομιλία πριν τις Εκλογές στις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο λιμάνι (προβλήτα Α΄).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στις 20:30 το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Η αποψινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την συμπλήρωση 27 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου. Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA επεσήμανε πως με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα

Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις δεύτερες Εθνικές Εκλογές είναι να αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις πρώτες κάλπες.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στις 20:30 το βράδυ στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας χθες στην κεντρική πλατεία της Λαμίας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλη την Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στη Λάρισα. Στις 5:30 το απόγευμα θα περπατήσει στους δρόμους και στην αγορά της πόλης και στις 6:30μμ θα μιλήσει στους  πολίτες μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

Στη Νέα Σμύρνη θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου (στις 21:00) ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία για τις παραμονές και ανήμερα των εκλογών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 23 Ιουνίου και ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου, τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 48 του π.δ. 26/2012.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 48 με τίτλο «Θέματα δημόσιας τάξης – Απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων», κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα όπως:

  • Πραγματοποίηση Ομιλιών
  • Ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων
  • Μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου
  • Προεκλογική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο
     

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...