Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικά»: Προβάδισμα 23,6% για τη Ν.Δ., σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, κάτω από 10% ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 9,8% και δίνει μάχη με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση που είναι στο 8,9%. Η δημοσκόπηση της GPO καταγράφει στο 2,5% τη «Νέα Αριστερά».

Προβάδισμα 23,6% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια καταγράφει ποσοστά κάτω του 10% (9,8%) και δίνει μάχη για την τρίτη θέση με το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 8,9% και είναι τέταρτο κόμμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ποσοστά κάτω του 10% (9,8%), ενώ τον Νοέμβριο σε έρευνα της ίδιας εταιρείας ήταν στο 11% με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται να διατηρεί τις δυνάμεις του στο 12,1%.

Στο 2,5% καταγράφεται για πρώτη φορά το ποσοστό της «Νέας Αριστεράς», του κόμματος που συγκρότησαν οι «11» αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Χαρίτση και με την συμμετοχή, της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ακολουθούν η «Ελληνική Λύση» με 5,4%, οι «Σπαρτιάτες» με 3,2%, η «Πλεύση Ελευθερίας» με 2,8%, η «Νίκη» με 2,7% και το ΜέΡα25 στο 1,5% ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 10,9%.

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικά»: Προβάδισμα 23,6% για τη Ν.Δ.

Στη δημοσκόπηση της GPO η οποία διεξήχθη το διάστημα 5 έως 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου φορέα που δημιούργησαν οι 11 βουλευτές καταγράφονται τα εξής:

Την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών, δείγμα του ενδιαφέροντος που προκαλεί η κατάσταση στον πολιτικό χώρο ο οποίος εκτείνεται από τη ριζοσπαστική και την ανανεωτική Αριστερά έως και το Κέντρο.

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.

Η εκλογική επιρροή της «Νέας Αριστεράς», όπως και των υπόλοιπων κομμάτων αποτυπώνεται στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου, όπου ο νεοεισερχόμενος σχηματισμός καταγράφει ποσοστό της τάξης του 2,5%, πολύ κοντά στο κοινοβουλευτικό όριο εισόδου.

Μονοψήφιο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, 9,8% στην πρόθεση ψήφου, µε το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΚΚΕ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ Αύριο, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες, αλλά και με αποκαλυπτικά θέματα και ρεπορτάζ! Διαβάστε στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 9/12 ∆ΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ «Π» ΣΤΟ 2,5% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Φόρτωση άρθρων...