Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες - Ποιοι κερδίζουν σε Περιφέρεια Αττικής και δήμο Αθηναίων (κάρτες)

Πολιτική

Προβάδισμα 19 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση, ενώ δείχνει και ποιοι κερδίζουν σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται των αντιπάλων του για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στη δημοσκόπηση της PRORATA, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει το προβάδισμα για το δήμο Αθηναίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη μικρότερη απόκλιση σε θετική και αρνητική γνώμη, χαμηλά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 19 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με βάση τη δημοσκόπηση που έκανε η PRORATA για το Attica TV, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου με δείγμα 800 ανθρώπων. 

Η διαφορά παραπέμπει στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 34,5 μονάδες και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 15,5. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με 11%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ, με ποσοστό της τάξης του 9,5%. Το τελευταίο ποσοστό συνεπάγεται άνοδο για το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δημοσκόπηση PRORATA

Μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, χρίζει η δημοσκόπηση της PRORATA για το Attica TV τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έχει μια απόσταση 27,5 μονάδων από το δεύτερο Γιάννη Σγουρό (40 έναντι 13,5) επί των εγκύρων, ενώ ο τρίτος Γιώργος Ιωακειμίδης αρκείται επί του παρόντος στο 12%. 

Δημοσκόπηση PRORATA

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου σε δείγμα του 20% των 800 ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι αναποφάσιστοι για την ψήφο στην Περιφέρεια προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23% και Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 21%. 

Δημοσκόπηση PRORATA

Διαφορά της τάξης των 23,5 μονάδων, 38 έναντι 14,5, έχει και ο Κώστας Μπακογιάννης από τον Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο Αθηναίων στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023, ενώ ο τρίτος Χάρης Δούκας έχει 9%. Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους για το δήμο Αθηναίων και την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές, σε δείγμα του 15% των 800 ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν από 12% και η Νέα Δημοκρατία 11%. 

Δημοσκόπηση PRORATA
Δημοσκόπηση PRORATA

Ψηλά σε προτιμήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κάνει γκελ ο Στέφανος Κασσελάκης

Τη μικρότερη απόκλιση σε θετικές και αρνητικές γνώμες έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή 37% έναντι 43%, με ένα 20% να μην έχει ούτε θετική ούτε αρνητική. Δεύτερος σε αυτό το κομμάτι είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάνει θετικό γκελ στο 28% των ερωτηθέντων και αρνητικό στο 37%, με το 33% να είναι ουδέτερο.

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει έρεισμα ανάμεσα στους ερωτηθέντες, αφού το 17% έχει θετική γνώμη, ενώ το 46% αρνητική για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες

Η κατάσταση για τον Κασσελάκη δεν διορθώνεται ούτε ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς. Ενώ ο Κουτσούμπας έχει 37% θετικές και 26% αρνητικές γνώμες, ο νεόκοπος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21% και το 31% αντιστοίχως. Τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18-45, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 17-53. 

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες

Όσον αφορά στο κέντρο, προπορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 36% θετικών και 37% αρνητικών γνωμών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι δεύτερος, με 27 έναντι 36, ενώ ο κατ' εξοχήν εκφραστής του, δηλαδή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κινείται χαμηλά, στο 21-31. 

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται κατά πολύ σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους κεντροδεξιά και δεξιά. Το 65-18 είναι εκκωφαντικό στοιχείο, την ώρα που ο δεύτερος Κυριάκος Βελόπουλος, της Ελληνικής Λύσης, αρκείται σε ένα 28% θετικών γνωμών και 51% αρνητικών. Μέχρι και σε αυτήν την κατηγορία, πάντως, τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με 21-46. 

Έπειτα, παρατίθενται τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών των τριών πρώτων κομμάτων, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, και πώς διανέμονται ανάμεσα στους ερωτηθέντες στην έρευνα.

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες
Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες
Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η Ν.Δ. με 19 μονάδες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης - Στη Σητεία η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πολιτικός με πλούσια συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο Φο...

Φόρτωση άρθρων...