Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια της Αυτοδυναμίας (κάρτες)

Πολιτική

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ανέρχεται στο 7,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (32% χωρίς την αναγωγή), έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς την αναγωγή εντοπίζεται στο 25%).

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρατάει σταθερά το διψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας 11% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (10,5% χωρίς), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (6% με αναγωγή, 5,5 χωρίς) και η Ελληνική Λύση με 4% με αναγωγή (3,5% χωρίς).

Το ΜέΡΑ25 και εντοπίζεται κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή με 2,5% (με και χωρίς την αναγωγή), υποχωρώντας σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας, που το έβρισκε στο 3%.

Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη παραμένει στο 2,5%, όπως και την προηγούμενη έρευνα της Pulse τον Δεκέμβριο.

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Ουσιαστικά δεν καταγράφονται σημαντικές μεταβολές, αν και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, παρότι βρισκόμαστε πιο κοντά στις κάλπες και επικρατεί άγρια όξυνση στην πολιτική αντιπαράθεση, υποχωρούν σε σχέση με το γκάλοπ της εταιρίας τον περασμένο μήνα (μία μονάδα η ΝΔ και μισή ο ΣΥΡΙΖΑ).

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ  – Τα σενάρια της Αυτοδυναμίας

Ενδιαφέρον έχει το εύρημα ότι το 42% θέλει να είναι η Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας (31% ως αυτοδύναμη και 11% ως κορμό σε κυβέρνηση συνεργασίας), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 30% (το 18% με αυτοδυναμία και το 12% ως κορμό σε κυβέρνηση συνεργασίας). Ένα 9% θέλει «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Η παράσταση νίκης παραμένει συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 58% (από 59% από τον Δεκέμβριο), έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 25%).

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί με ποσοστό 38% εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα (ποσοστό 27%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ

Στο ερώτημα σε ποιον θα έδιναν οι πολίτες δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσει, το 39% απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 32% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα όσοι δηλώνουν κεντρώοι λένε τον κ. Μητσοτάκη σε ποσοστά 61%, έναντι 25% που δηλώνει υπέρ του κ. Τσίπρα.

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο σε ποσοστό 29% (όσο και στην προηγούμενη μέτρηση), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (22% έναντι 23% τον προηγούμενο μήνα) και τον Νίκο Ανδρουλάκη (16% από 17% τον Δεκέμβριο).

Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Στο 7,5% η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ  – Τα σενάρια της Αυτοδυναμίας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στον Τσίπρα: Νέες εκλογές από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ - «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο Τσίπρας πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση και ενότητα και έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται, είπε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντ...

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στον Παύλο Μαρινάκη

Aπάντηση δίνει το ΠΑΣΟΚ σε όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. H Χαριλάου Τρικούπη τονίζει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν πρέπει να ανησυχεί για τη φυσ...

Φόρτωση άρθρων...