Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η Λιβύη τραβάει το σκοινί μετά το διπλωματικό επεισόδιο: Η Τρίπολη ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα

Πολιτική

Ανακαλείται ο επιτρατραμμένος της Λιβύης στην Αθήνα μετά το διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη χώρα εξαιτίας της προκλητικής στάσης της υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude, ανέφερε ότι ως αντίδραση στη στάση του Δένδια, ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αποφασίστηκε επίσης να ανακληθεί ο επιτετραμμένος της Λιβύης στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

«Η στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό», σημείωσε ο Hammude.

Δηλώνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα που θα γίνουν σχετικά, ο Hammude χαρακτήρισε προβλητική τη στάση του Νίκου Δένδια για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φόρτωση άρθρων...