Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο 22χρονος «Ντίνος»

Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, ο οποίος είναι ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο 22χρονος, γνωστός ως «Ντίνος» παραδόθηκε το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ. 

Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε, γύρω στις 11 το πρωί, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς, σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Κούγιας: Κλειδί στην εξιχνίαση η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το DNA

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου όλων των κατηγορουμένων έγινε στην υπόθεση που αφορά στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ώστε να διαλευκανθεί με ποιους μίλησαν πριν από το έγκλημα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου, κατά την διάρκειά του, αλλά και αμέσως μετά από αυτό.

«Δεν σας κρύβω ότι θα ζητήσω και τον έλεγχο των σκληρών δίσκων από τους υπολογιστές των κατηγορουμένων και οποιουδήποτε άλλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ώστε να πληροφορηθεί από την ανακρίτρια για την υπόθεση, αλλά και να παραλάβει τη δικογραφία για όλους τους κατηγορουμένους σύμφωνα με το thesstoday

«Περιμένουμε επίσης και την απάντηση επί των αποτυπωμάτων, το οποίο με ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι ακριβώς θα διαπιστωθεί από το DNA στα όπλα που βρέθηκαν στη λέσχη. Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να δώσει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβαινε εκεί». Πιθανόν, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρξουν αποκαλύψεις και για άλλες πράξεις που έχουν γίνει.

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη δύσκολη διαδικασία γιατί τα έχουν πιάσει πολλά πρόσωπα. Δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο η ανακρίτρια και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει πάρα πολύ. Περιμένουμε με αγωνία».

«Προς αναγνώριση των δραστών από τους φίλους του Άλκη»

Να αναγνωρίσουν τους δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη θα κληθούν οι επιζήσαντες της επίθεσης, στο πλαίσιο της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια.

Οι τέσσερις νεαροί που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος αναμένεται να μεταβούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης γι’ αυτή τη διαδικασία, την Παρασκευή.

Σχετικά με τη διαδικασία της αναγνώρισης, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, εξήγησε ότι τα θύματα καλούνται να περιγράψουν τα πρόσωπα που θα αναγνωρίσουν και να πουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την δικαιοσύνη για να έχει αξιόπιστα αποδεικτικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...