Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Στα «μαχαίρια» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα ντιμπέιτ

Την ώρα που ο προεκλογικός χρόνος μετρά αντίστροφα και τα κόμματα από θέσεις μάχης πλέον, καταστρώνουν τα σχέδιά τους, ένας παράλληλος αγώνας δίνεται στο παρασκήνιο από τα κομματικά επιτελεία για τη διεξαγωγή των debates μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η θέση ωστόσο της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη για το ζήτημα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να εξηγεί ότι «πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία στη στάση του, καθώς ενώ τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ζητεί debate μεταξύ μόνο των δύο αρχηγών. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έμμεσα δεν αποκλείει μια τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα μεταξύ πρώτης και δεύτερης κάλπης.

Η συζήτηση άνοιξε εδώ και καιρό από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να προκαλέσει και να καλέσει καταρχήν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία τηλεοπτική μονομαχία για δύο, με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η θεσμική αντιμετώπιση από κυβερνητικής πλευράς της "πρόκλησης" και η θέση ότι στο debate θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οδήγησε σε περαιτέρω πίεση από πλευράς της Κουμουνδούρου και σε ένα εξ αποστάσεως debate μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων.

Ενόψει λοιπόν της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, υπό την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, η Πόπη Τσαπανίδου, επανέφερε το αίτημα μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης Μητσοτάκη- Τσίπρα αλλά και μιας δεύτερης τηλεμαχίας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ανάλογη επιχειρηματολογία βέβαια έχει αναπτύξει και η κυβερνητική πλευρά αντιστρέφοντας τις βολές και τονίζοντας ότι παρότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία συγκυβέρνηση, δεν επιδιώκει να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τους πιθανούς συγκυβερνήτες του.

Μία πρόκληση που παρότι αναφέρθηκε στο ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στην Κω, απέφυγε να απαντήσει, παρά επέμεινε να επιτίθεται στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι φοβάται την τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί του. " Έχει δίκιο λοιπόν να φοβάται ο κ. Μητσοτάκης. Φοβάται τόσο που δε τολμά να έρθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση. Που δε τολμά να αναμετρηθεί ενώπιος ενωπίω μαζί μου. Τη μια λέει ότι το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και την άλλη κρύβεται. Θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος. Ή μάλλον λιβανιζόμενος από τους δημοσιογράφους της αρεσκείας του" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικό στη διεξαγωγή ενός debate με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή ενόψει των εκλογών δήλωσε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο υποστήριξε ότι "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι σε μια αυτοαναφορική μάχη για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση".Ωστόσο πρόσθεσε ότι "Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στη διεξαγωγή debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις".

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...