Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 14:00

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα. Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες. Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των Εκλογών.

Ομαλά εξελίσσεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. 

Λίγο μετά τις 14:00, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενημέρωσε πως η συμμετοχή των πολιτών στις Eκλογές ανέρχεται στο 31,52%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μέχρι τώρα στις Εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα. 

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο των κάλπεων, στις 19:00, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα.

Περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί, καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, είπε πως πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών. 

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, προκειμένου να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Φόρτωση άρθρων...