Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εκλογές - Κύπρος: Πρώτη με 46% αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία

Πρώτη με ποσοστό 45,98% αναδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία στην Κύπρο, έπειτα από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας των αποδήμων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία Κύπρου, στις Εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ελληνισμός της Κύπρου ανέδειξε πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 45,98%, με σημαντική διαφορά, άνω του 30%, από τα υπόλοιπα κόμματα. Το 2019 στις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία στην Κύπρο είχε πάρει 27,7% οπότε έχει αυξήσει το ποσοστό της κατά 18,28%.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην Κύπρο έλαβε:

  • 364 ψήφους στη Λευκωσία (44,55%)
  • 101 ψήφους στη Λάρνακα (51,27%)
  • 97 ψήφους στη Λεμεσό (43,11%)
  • 44 ψήφους στην Πάφο (55,70%)

«Η φωνή του ελληνισμού της Κύπρου μίλησε δυνατά και καθαρά, η εντολή της ήταν καθαρή. Στόχος μας, η εντολή αυτή να επαναληφθεί και στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, πιο ισχυρή, ώστε η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το σημαντικό της έργο για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Συνεχίζουμε Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!, καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία Κύπρου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 16,9 μονάδων της Ν.Δ., ανέβηκε στο 32,3% - Τι γίνεται στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεσ...

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...