Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Εκλογές: Σε ποιες περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική άνοδο σημείωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με τις προηγούμενες Εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψε για πρώτη φορά από το 2012 κερδίζοντας σχεδόν 220.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με το 2019, καταφέροντας να κερδίσει τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνολικά έξι περιφέρειες.

Αν και το exit poll έδινε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεύτερο κόμμα, πίσω από την Νέα Δημοκρατία, σε δέκα περιφέρειες, τελικά μετά από σκληρό ντέρμπι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πέρασε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ, σε έξι.

Στη Χίο, το ΠΑΣΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση, με 19,3% έναντι 12,36% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Δράμα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 16,93% έναντι 13,89%. Στο Κιλκίς, το ΠΑΣΟΚ είναι επίσης δεύτερο κόμμα με 17,34%, αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ με 13,63%. Στη Λακωνία, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ "στο νήμα", συγκεντρώνοντας ποσοστό 15,22% έναντι 13,79% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Λασίθι, συγκέντρωσε ποσοστό 21,47%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί με 17,76%, ενώ στο Ρέθυμνο είναι επίσης δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, με 21,47%, κερδίζοντας σε μια μάχη στήθος με στήθος τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 21,03%.

Το βράδυ της Κυριακής και μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε άνοιγμα  και κάλεσμα στις δυνάμεις που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια τονίζοντας ότι |το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος της Νέα Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη προανήγγειλε σφοδρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το κόμμα του να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και την «πρωτοκαθεδρία» στην κεντροαριστερά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...