Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εκλογές: Πότε θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για τη διεξαγωγή των Εκλογών. Οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου, ενώ εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσουν δεύτερες Εκλογές στις αρχές Ιουλίου.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τη συνολική εικόνα για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος φαίνεται πως θα δώσει σήμα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ξεκινήσει ήδη τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στα Γιάννενα και αυτή την ώρα να μιλάει σε κομματική εκδήλωση και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την Κόρινθο να κάνει λόγο για προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση κόκκινων δανείων με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.
Η Κυβέρνηση θα αποσύρει την «παραβίαση απορρήτου» για το ακαταδίωκτο των Ανεξάρτητων Αρχών.

Το πρωί υπήρξε ένταση μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τροπολογία που έφερε το Υπουργείο Εσωτερικών και εξαιρούσε από το ακαταδίωκτο Ανεξάρτητες Αρχές σε περίπτωση που διαφαινόταν σε κάποιον χειρισμό δόλος ή υπήρχε παραβίαση απορρήτου. Εκεί, η αντιπολίτευση είδε την περίπτωση του Χρήστου Ράμμου της ΑΔΑΕ.

Πρόκειται για μία τροπολογία που περικλείει πέντε Ανεξάρτητες Αρχές, με το κέλυφος του ακαταδίωκτου, με εξαίρεση την περίπτωση να υπάρξει δόλος ή παραβίαση του απορρήτου.

Στο ζήτημα του απορρήτου τα κόμματα της αντιπολίτευσης είδαν ότι ενδεχομένως να ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα στην ΑΔΑΕ, όπου προεδρεύει ο κ. Ράμος, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν πως θέλει να παραλείψει το ακαταδίωκτο των Ανεξάρτητων Αρχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Άρειο Πάγο θα μεταβεί τη Δευτέρα (1η Απριλίου) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση των Τεμπών και τις συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος. ...

Μαρινάκης: Μπήκαν πονεμένοι άνθρωποι «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της Αριστεράς

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση, να μπουν πονεμένοι άνθρωποι ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο OPE...

Φόρτωση άρθρων...