Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Εκλογές: Σε 25.610 αυξήθηκαν οι Έλληνες του εξωτερικού που θα προσέλθουν στις κάλπες

Αυξημένος είναι ο τελικός αριθμός των Ελλήνων του Εξωτερικού που θα ψηφίσουν στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου.

Οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι έχουν πλέον 25.610 εκλογείς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τμήματα του εξωτερικού, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για τις Eκλογές του Μαΐου εγγράφηκαν 22.855. Από αυτούς περίπου 2.500 αιτήθηκαν και πήραν αναστολή καθώς φαίνεται ότι στις 25 Ιουνίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα και θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά στον τόπο καταγωγής τους.

Οι εκλογείς του εξωτερικού καλούνται στις κάλπες το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι ετεροδημότες ανέρχονται σε περίπου 146.000. Τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών θα ενσωματώσει το σύνολο των αλλαγών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Επιδιώκουμε την επανέναρξη του διαλόγου για το Kυπριακό βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ – Φραγμός στην ατζέντα διχοτόμησης του Ερντογάν»

Mε τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτ...

Νέο πακέτο παροχών: Τα µέτρα για χαµηλόµισθους, χαµηλοσυνταξιούχους, ανέργους, ΑµεΑ και πολύτεκνους

Παροχές προς χιλιάδες χαµηλοσυνταξιούχους, εργαζόµενους και ευάλωτες οµάδες σχεδιάζονται από το οικονοµικό επιτελείο, µε την υλοποίησή τους να «τρέχει» από τον ερχόµενο Δεκέµβριο. ...

Φλωρίδης: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Στη διευκρίνηση ότι «στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα» προχώρησε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Αφορμ...

Φόρτωση άρθρων...