Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας - Τα επεισόδια με Κωνσταντοπούλου

Ολοκληρώθηκε απόψε η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για κοινό πόρισμα.

Επτά κόμματα κατέθεσαν τα πορίσματά τους, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής ο κ. Φλώρος. Τα δύο κόμματα που δεν κατέθεσαν είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η Πλεύση Ελευθερίας καθώς διαφωνούν με τη διαδικασία.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα έπρεπε η Εξεταστική αυτή να μετατραπεί σε προανακριτική, αφού υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Οι διαξιφισμοί και η εισβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα

H συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη είχε ξεκινήσει σε συνθήκες έντασης, καθώς στην αίθουσα εισήλθε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία δεν είναι μέλος της Επιτροπής.

Η επιτροπή είχε λάβει την απόφαση αυτή έπειτα από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».

Επειτα από αναζήτηση στον κανονισμό της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει τον λόγο από τη στιγμή που δεν είναι μέλος της Εξεταστικής. Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, πήρε μόνη της τον λόγο και έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση, ωστόσο η κ. Κωνσταντοπούλου –που παρέμενε στην αίθουσα– διέκοπτε συνεχώς τη συνεδρίαση με παρεμβάσεις. «Υπάρχει συγκάλυψη υπαίτιων, ο κ. Μαρκόπουλος πρέπει να εξαιρεθεί», επισήμανε.

Απαντώντας στον πρόεδρο της εξεταστικής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα. «Το Θέατρο της Δευτέρας παιζόταν τη δεκαετία του 1980», είπε σκωπτικά ο Δ. Μαρκόπουλος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επαναλάμβανε συνεχώς ότι έχει κατατεθεί αίτηση εξαίρεσης του προεδρείου, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών».

«Εχετε χάσει τη λογική και την ψυχραιμία σας, δεν θα το κάνουμε πεζοδρόμιο εδώ. Είστε εκτεθειμένη κι αντικοινοβουλευτική. Δεν απαντάμε στην κ. Κωνσταντοπούλου, είναι σαν να μην υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Υστερα από 15 λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξαγόταν στην αίθουσα 223 της Βουλής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Φόρτωση άρθρων...