Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές: Κασσελάκης-Αχτσιόγλου τσακώνονται για Μητσοτάκη, Ανδρέα, Τσίπρα

«Μπαρούτι» μυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαμορφώνεται εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου, εγείροντας ερωτήματα για τη συνοχή του κόμματος από Δευτέρα.

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, οι δύο διεκδικητές της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα ξιφούλκησαν δημοσίως με βαριές εκφράσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ήρθε πρώτος στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής με 9 μονάδες διαφορά από τη δεύτερη Έφη Αχτσιόγλου, και ενώ πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι προβλέπουν άνετη επικράτησή του, πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις λοιδορίες του αντίπαλου στρατοπέδου αλλά και από τη ΝΔ σχετικά με το ολίσθημα περί «κρατιδίου», για τα Κατεχόμενα της Κύπρου.

«Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα», είπε σε νέο βίντεο που ανέβασε στα social media ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, ότι πατάει «στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα», και τόνισε με νόημα: «Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Αναλυτικά το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη:

Νωρίτερα, είχε αναρτήσει βίντεο με το οποίο καλούσε να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο αποκάλυπτε ότι είχε καταθέσει προτάσεις στην Έφη Αχτσιόγλου τις οποίες εκείνη αγνόησε.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

 

 

Στην ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης δημοσιοποίησε και τη συγκεκριμένη λίστα με τις προτάσεις για δικαιοσύνη, φορολογικό και υγεία, που είχε στείλει στις 11 Ιουλίου στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Ανέτοιμος ο Κασσελάκης
Οι απαντήσεις του Στ. Κασσελάκη προκάλεσαν την αντίδραση της συνυποψήφιάς του. Η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, διερωτήθηκε εάν ο λόγος που κατέβηκε υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης είναι ότι δεν του απάντησε στο email που της είχε στείλει.

«Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο; Δεν έχω κατανοήσει. Να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα της χώρας;… Και αυτό σημαίνει ότι οι πλούσιοι δεν υπηρετούν;», είπε χαρακτηριστικά.

Η Εφη Αχτσιόγλου πρόσθεσε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, είναι ένα λειτούργημα και πρέπει να γνωρίζουμε την ετοιμότητα του προσώπου αυτού για τη χώρα», ενώ, αναφερόμενη στη φράση του περί «κρατιδίου» στη Βόρεια Κύπρο, η πρώην υπουργός Εργασίας είπε πως «δεν έχω τη θέση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως, ανακάλεσε. Αποδεικνύει την ανετοιμότητά του να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση».

Σχετικά με το αν θα κάνει διαγραφές, αν χρειαστεί, σε περίπτωση που εκλεγεί η ίδια πρόεδρος, ξεκαθάρισε πως «η αυστηρή τήρηση των κανόνων είναι κορυφαία παράμετρος».

 

Λίγο αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνεργατών της, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά... Απαντώντας στις αιτιάσεις Κασσελάκη για το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, τον κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός γιατί επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, «υιοθετώντας την κατάπτυστη ατζέντα Μητσοτάκη».

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι επιχειρούσαν να βάλουν στον κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ρήγμα στις σχέσεις Κασσελάκη με τους ψηφοφόρους του παραιτηθέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η διαρροή συνεργατών Αχτσιόγλου:

«Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Το μεσημέρι μάς κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους. Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Φόρτωση άρθρων...