Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Επισπεύδει η Κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Επισπεύδει η Κυβέρνηση την εισαγωγή προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο έχει προκαλέσει αναταράξεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των περισσότερων κομμάτων.

Η Κυβέρνηση επισπεύδει την κατάθεση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον απόηχο της μεγάλης έντασης που έχει προκαλέσει στη δημόσια συζήτηση, αλλά και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. 

Από το Νταβός ο Κυριακος Μητσοτακης έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που για πολλούς αποτελεί έκπληξη.
«Προάγουμε πολίτικες που δεν είναι πάντα συνδεδεμένες με εάν κεντροδεξιό κόμμα. Για παράδειγμα τώρα συζητάμε στην Ελλάδα την ισότητα στον γάμο ,δεν θα περίμενε κάποιος ένα κεντροδεξιό κόμμα να προτάσσει μια τέτοια μεταρρύθμιση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε κοπή βασιλόπιτας στην κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική έστειλε μήνυμα ενότητας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει έτοιμος να παραιτηθεί από υπουργός διαφωνώντας με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν θα αφήσουμε μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει αυτή η Κυβέρνηση», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.
Και στην αντιπολίτευση παρατηρούνται μεγάλες και έντονες διαφοροποιήσεις. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα επιλέξουν την αποχή ή ακόμα και την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ αρνητική στάση κρατάει το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πολύ νωρίτερα από τα τέλη Ιανουάριου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...