Σαββάτο
24 Φεβρουαρίου 2024

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα προκαλεί τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας»

Πολιτική

Για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός κατά της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη του στο κρατικό TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «δεν μπορεί ούτε να εξηγήσει ούτε να αποδεχτεί τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες».

Ακόμα, ο Ερντογάν ανέφερε: «Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους. Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για αεροπορικές παραβιάσεις. Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες».

«Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το Συνέδριο (Photos)

Μετά την πρώτη θυελλώδη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί απογοήτευση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με άδειες καρέκλες στο...

Φόρτωση άρθρων...