Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Έρχεται νέο πακέτο ελαφρύνσεων - Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη για τις ανατιμήσεις και την Ενέργεια

Νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης στη διεθνή αγορά Ενέργειας και η λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο του 2022.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, στα νοικοκυριά τις επιχειρήσεις και στο ύψος του πληθωρισμού και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων προς όλους όσοι πλήττονται.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...