Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Πώς θα κινηθεί μετά την αποφυλάκιση – Η ζωή με το «βραχιολάκι»

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή χαρακτήρισε, «πολιτικό μύθο ότι η κυρία Καϊλή χάρασσε την πολιτική της ΕΕ για το Κατάρ. Αυτή χαράσσεται από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήθελαν σχέσεις της ΕΕ με το Κατάρ».

Πολιτική

Τις πύλες των φυλακών Χάρεν πέρασε χτες, Μεγάλη Παρασκευή, η Εύα Καϊλή, γυρνώντας πίσω στο σπίτι και την κόρη της, μετά από τέσσερις μήνες που παρέμεινε φυλακισμένη για την υπόθεση του Qatargate.

Πλέον η ίδια ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της σε δικονομικό επίπεδο, μετά την αποφυλάκισή της με «βραχιολάκι».

Δεδομένου ότι οι περιοριστικοί όροι για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα εξετάζονται, αρχικά, κάθε μήνα (Μάιο και Ιούνιο) και μετά ανά δίμηνο, οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate, σχεδιάζουν να ζητήσουν και άρση του κατ’ οίκον περιορισμού αλλά και να της αφαιρεθεί το «βραχιολάκι».

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την κίνηση αυτή που αναμένεται να γίνει «σύντομα», ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ότι «δεν είναι ύποπτη να φύγει από το Βέλγιο καθώς η ίδια έχει πει ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο αν κριθεί αθώα». 

Παραμένει ευρωβουλευτής
Σύμφωνα με τον ίδιο η Εύα Καϊλή θα ζητήσει και να ασκεί τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς παραμένει ευρωβουλευτής αν και έχει καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή χαρακτήρισε, επίσης, «πολιτικό μύθο ότι η κυρία Καϊλή χάρασσε την πολιτική της ΕΕ για το Κατάρ. Αυτή χαράσσεται από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήθελαν σχέσεις της ΕΕ με το Κατάρ».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή ρωτήθηκε και για τη σχέση της με τον σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει αρκούμενος στο σχόλιο ότι «εγώ πιστεύω ότι ο σύζυγός της είναι η αιτία που έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή».

Θα καταγράφονται όλες οι κινήσεις της
Η Εύα Καϊλή μπορεί να αποφυλακίστηκε ωστόσο θα έχει αρκετούς περιορισμούς στη νέα της ζωή με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Οι συνομιλίες της και οι κινήσεις της θα καταγράφονται σε 24ωρη βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να βγει από το σπίτι θα πρέπει να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24 ώρες πριν, ενημερώνοντας ότι θα υπάρξει μετακίνηση, αλλιώς εάν βγει από την προκαθορισμένη περίμετρο το βραχιολάκι δίνει σήμα. 

Σημειώνεται ακόμη ότι Εύα Καϊλή δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate. Η ίδια θα μένει στο σπίτι της στο κέντρο των Βρυξελλών μαζί με την κόρη της, ενώ σε άλλο διαμέρισμα θα βρίσκεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η ευρωβουλευτής θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόρτζι, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται από τις αρχές. Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι αυτό ήταν επιθυμία και της ίδιας, καθώς δεν θέλει να έχει πλέον σχέσεις με τον Ιταλό σύντροφό της.

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το «βραχιολάκι» και να μη μετακινείται από το διαμέρισμά της.

«Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς»
«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» είπε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή αλλά η σκέψη της κόρης της ήταν αυτή που της έδωσε δύναμη να παλέψει.

«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο parentalb...

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...