Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο τις κάλπες

«Βαθαίνει» η κόντρα στο πολιτικό σκηνικό όσο πλησιάζουμε προς τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση ανταλλάσσουν ευθείες βολές.

Νέες μειώσεις φόρων, όπως τον μηδενισμό του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες την επόμενη τετραετία αλλά και τη νέα δομή και τα νέα πρόσωπα που θα έχει στην επόμενη κυβέρνησή του, εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά».

Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα τονίζει ο Πρωθυπουργός, παραμένοντας αταλάντευτος στον στόχο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δηλώνει ότι δεν πιστεύει λέξη από τον Αλέξη Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση των ηττημένων.

«Στις εποχές αβεβαιότητας, η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιμόνι. Ούτε ‘ραντεβού στα τυφλά’ ούτε μια κυβέρνηση από ‘γάμο συμφέροντος’. Και δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δε θα επιχειρήσει να φτιάξει ‘κυβέρνηση των ηττημένων’».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ασκεί σκληρή κριτική προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που ζητά από τους πολίτες να κυβερνήσει χωρίς μνημόνιο αυτήν τη φορά, όπως λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω και ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει, η χώρα θα ξαναβρεθεί σε νέο μνημόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας πολύ απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα που βρίσκεται στην ευρωζώνη και πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε τέταρτο μνημόνιο».

«Του θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια που την έβαλε η Νέα Δημοκρατία. Δεν τον πιστεύει πια κανείς. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο τους θα πουν ‘Ως εδώ!’ στην αλαζονεία και την ανευθυνότητα», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο υπουργείο

Ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει νέα δομή και νέα πρόσωπα στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα με την ίδρυση υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής πολιτικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για παραδοχή αποτυχίας του επιτελικού κράτους, των δήθεν άριστων, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου. Επικριτικό ήταν και το ΠΑΣΟΚ για τον απολογισμό του Πρωθυπουργού.

«Ο αμετανόητος Πρωθυπουργός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπερήφανος για την κυβέρνησή του, που αύξησε τις ανισότητες, προέβη σε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων και εξυπηρετήσεων ημετέρων και οδήγησε σε μια πρωτοφανή διολίσθηση του κράτους δικαίου».

Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει παράθυρο αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...