Τετάρτη
12 Ιουνίου 2024

Φάμελλος: «Χρειαζόμαστε νέο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο νέα ηγεσία»

Πολιτική

Το μήνυμα πως «οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ», έστειλε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι μια πολύ σημαντική και θετική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή που ζούμε και εγώ υπηρετώ. Δεν είναι δύσκολη, είναι μια στιγμή που κάνουμε μια επαναφορά, με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον για την επιλογή της νέας ηγεσίας», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη που έχω, αυτήν την περίοδο, τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και από τη θέση αυτήν επενδύουμε μαζί στην ενότητα και τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παρακαταθήκη μένει για όλους, μένει και για την ελληνική κοινωνία και είναι προφανές ότι και η δική μου ουδετερότητα αλλά και η εμπιστοσύνη που έχω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή η οποία θα σηματοδοτήσει και την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση ποιον από τους δύο φιναλίστ θα υποστηρίξει την ερχόμενη Κυριακή, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε:

«Είναι προφανές ότι δε θα υποστηρίξω με την έννοια που εσείς το βάζετε γιατί υποστηρίζω τη συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο. Έχω πει εξάλλου ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καινούργιος, να κάνει μια επανεκκίνηση και χρειαζόμαστε μια δυναμική, αποτελεσματική πολιτική πρόταση γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως το μέλλον του είναι στο κόμμα από οποιαδήποτε θέση και αν κατέχει.

«Όταν μιλάει κάποιος για ενότητα και συλλογικότητα είναι διατεθειμένος, και εν προκειμένω εγώ, να υποστηρίξει την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές θέσεις, εγώ δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής καρέκλας αλλά με ενδιαφέρει το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική δράση. Είναι προφανές ότι εγώ θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα των εκλογών και τα αποτελέσματα ανήκουν στη βάση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι θα πρέπει να συζητήσουμε για πολλά πράγματα την επόμενη ημέρα, και για το πολιτικό πλαίσιο και για την πολιτική δράση», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Οποιαδήποτε και αν είναι η επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχω σε ένα πολιτικό σχέδιο από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί, συμμετέχω και θέλω να συμβάλλω σε έναν κοινό σχεδιασμό. Δε βάζω προσωπικές προϋποθέσεις στην πολιτική δράση, δεν έχω προσωπική επιδίωξη».

Σε σχόλιό του στο Twitter, πριν από λίγη ώρα, επανέλαβε την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανάρτηση Φάμελλου:

«Η κοινωνία μας έστειλε το μήνυμα: ότι χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ και ως αντιπολίτευση αλλά και για μια νέα προοδευτική κυβερνητική πρόταση.

- Έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

- Η συλλογικότητα και η ενότητα αποτελούν δομικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στήριγμα της επόμενης ηγεσίας.

- Διαμορφωθήκαμε συλλογικά, ως ενεργοί πολίτες και ως κόμμα. Αυτή τη συλλογικότητα, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να επενδύσουμε σε αυτή.

- Η συλλογικότητα περιλαμβάνει και τη συλλογική ηγεσία, ότι δηλαδή όλοι θα στηρίξουμε και όλοι θα συνεισφέρουμε, και στη δράση και στη συνεπεξεργασία των πολιτικών, τον/την νέο/νέα πρόεδρο.

- Δεν αφορά τη στήριξη ενός προσώπου, δεν είμαστε προσωποκεντρικό κόμμα, αφορά τη στήριξη της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας, από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται κάποιος.

- Και αυτό σημαίνει ότι η ενότητα και η συλλογικότητα είναι η παρακαταθήκη μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: «Δεν θα έχουμε πρόωρες Eκλογές, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία» - «Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις» (Video)

«Η Νέα Δημοκρατία υπέστη ζημιά από τον γάμο των ομοφύλων - Δεν κρυφτήκαμε, στενοχωρήσαμε ψηφοφόρους μας και το αναγνωρίζω». «Το Υπουργικό της Παρασκευής με την σημερινή σύνθεση». «...

Φόρτωση άρθρων...