Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

Φλωρίδης: Ακόμη και στα πιο μικρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας προβλέπεται ποινή φυλάκισης

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο OPEN, αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα.

Αμέσως μετά τόνισε πως και στα πιο μικρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας, η δικαστική έδρα θα μπορούσε να ορίσει ποινή φυλάκισης. Εξήγησε πως στα αντίστοιχα κακουργήματα ο κανόνας είναι η προφυλάκιση.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν νομοθετεί επ' ευκαιρία», ενώ ανέφερε με σαφήνεια πως τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κατά συντριπτική πλειονότητα γυναίκες. «Το μυαλό μας ήταν πάντα στην προστασία των θυμάτων», πρόσθεσε.

«Η Δημοκρατία δεν ανέχεται ανεξέλεγκτες εξουσίες», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είπε επίσης πως οι δικαστές στην Ελλάδα έχουν περισσότερη ελευθερία απ' όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη. «Αυτοί που με κατηγορούν για ποινικό λαϊκισμό, λαϊκίζουν», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν νοείται η Κύπρος, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74, να παραμένει διαιρεμένη

Την εβδομαδιαία του ανάρτηση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό Η τοποθέτησή του αρχίζει με αναφορά στα 50 χρόνια από ...

Πάνω από 2.000 πολίτες στον Προεδρικό Κήπο για την εκδήλωση των 50 χρόνων από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Αν κάποιος περνούσε από την Ηρώδου Αττικού την Κυριακή θα άκουγε γνωστές μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Μαρκόπουλου και άλλων σπουδαίων συνθετών που με την μουσική...

Φόρτωση άρθρων...